Forum Depression och ångest


mörka tankar

vet inte om det är det eller inte. Men jag googlar på t.ex. Johanna Sällstrom, folk som tagit sitt liv. Vet inte om jag ska ta dte på allvar eller inte... vill bara slippa mig själv. Men ändå inte, är för feg. Klarar det inte mot min familj....men jag orkar inte med mig själv!!!!!!!!!

Undrar va det är du inte ska ta på allvar..att du vill dö eller ngt om Johanna.. Jag ska gå in o läsa om henne förresten. Visst är man fruktansvärt TRÖTT på sej själv många gånger, men oftast har man alltid ngt som man är mer nöjd med, tror ja åxå du har. Men gäller va med folk o i sammanhang där de får chans komma fram. Ibland har man inte det o då lätt tänka man inte har ngt. Gör inget dumt nu bara, saker kan ändra sej o bli bättre.


hej! Jag gjorde precis detsamma som du för någon vecka sedan. Alltså att googla på Johanna Sällström. Då mådde jag inte ens sådåligt som nu ens, men jag är rädd för att jag ska ta mitt liv och vill liksom veta om jag är som dem som gör det, eller något sådant. Jag tror att Johanna Sällström befann sig i psykostillstånd då hon gjorde det och det gör nog också många andra som tar sitt liv. Jag känner precis som du, är outhärdligt trött på mig själv. Det känns outhärdligt att leva och framtiden ser mörk ut. Men tänk på att det är för att du är sjuk det känns så! Det har inte alltid känts så, eller hur? Du ska dock ta dina självmordstankar på fullaste allvar och prata med någon. Prata mycket om dem och hur det känns för dig! Man kan tro att det inte hjälper men det gör det. ta hand om dig! många kramar!!


Ursäkta mig, men vad menar du med psykostillstånd?! De flesta som tar livet av sig pga depression är inte psykotiska. Jag tror inte Johanna var psykotisk utan deprimerad. En depression med hopplöshetskänslor kan leda till att man tar sitt liv.


Cipra: faktum är att Johanna Sällström led av psykoser och jag vet genom kontakter inom suicidprevention att många som tar självmord gör det under psykos. Du har rätt i att depression också kan leda till självmord men det går inte att säga efter någon har gått bort om det var så psykotiska symptom framträdde innan personen tog livet av sig. Hur som helst vet jag att Sällström psykoser och jag tror att hon valde att ta sitt liv under en sådan. Spärren är nog ofta starkare under depression än psykos.


Det är väldigt vanligt att man har självmordstankar när man är deprimerad. Det har jag också när jag är mycket nere och allt känns hopplöst , som att det inte finns någon väg ut. Men jag är nog också som du skriver, för feg för att göra det. och det är ju tur det, för min egen skull och för familjens. Vi får kämpa vidare, ta en dag i taget. Kram


Håller med dig.


Hon kan ha fått en psykos när hon hade permission. Hon hade haft psykoser vid upprepade tillfällen innan. Dock vet jag inte om hon hade det vid tillfället. Hon kanske var djupt deprimerad precis som ni säger. Jag menar inte att alla som tar självmord är under psykos men många är det. Vissa menar att de flesta är det. många är också djupt deprimerad vissa menar att de flesta är det. Jag tror det inte men vad spelar det för roll? Vad är meningen med den här fientliga diskussionen? Ring till suicidprevention och tala med experter om ni undrar under vilket sinnestillstånd de flesta tar självmord.


mitt fel som startade denna disskussion :/ förlåt. Kan inte kontrollera bland vad jag skirver här..man är ju inne i ett tillstånd då....någon mer som känner så? kram


nej du låter iof inte särskilt fientlig :) jag hoppas att du mår bättre och har kommit ur din djupa depression.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons