Forum Depression och ångest


Missbruk av pengar

I många år har jag haft stora problem med att hantera pengar - ett sjukligt beteende som ett slags missbruk men dolt det väl och jag har alltid klarat upp problemen helt själv. När jag träffade kärleken i mitt liv trodde jag att jag äntligen kunde styra bort detta beteende men jag hamnade där igen. Skulder, krediter, smussel och lögner och mer lögner - gömma & dölja till priset av ett helvete inombords. Men denna gång gick det för långt och jag kunde inte lösa det.
Jag är förlamad av skam och förtvivlan inför det jag har försökt tala om så länge men inte kunnat - jag har nu även olovligt använt 150 000 kr av min svärmors pengar till att betala inkasso, kronofogden, räkningar krediter för att dölja mycket av det jag ställt till med. Jag som aldrig har stulit från någon och nu har detta växt till extrem oärlighet och ett brott. Är så bedrövad och ledsen över vad jag gjort att jag inte vill leva längre. Jag har varit så desperat att dölja min knipa, mitt kaos för dem alla och det
tär något så fruktansvärt att ljuga och gömma mig bakom en glad mask. Jag vet inte vad jag ska ta mig till jag behöver hjälp. Jag skulle anförtrott mig för min sambo från början när vi träffades och berättat om mitt problem men jag vågade inte - han är så ordningsam och har järnkoll på ekonomi och paniken i mig och rädslan att bli avslöjad som den dåliga problem smusslande människan var för stor. Jag kräver inte att han ska förstå men hoppas han inser att detta är ett sjukligt beteende där inget är planerat, gjort med illvilja eller med flit.
Det jag nu bär inom mig nu är att jag förstört ALLAS LIV i familjen och att det inte finns någon lösning och att alla i våra familjer kommer hata mig för evigt. Det är för tungt. Ska jag anmäla mig själv till polisen eller ta mitt liv jag vet varken in eller ut. Jag tänker på familjen konstant och vad jag gjort och det är outhärdligt. Den snälla underbara hjälpsamma jag - älskad av alla är en dålig dålig svag människa. Vill inte att alla ska hata och avsky mig nu. Vet inte vad jag ska ta mig till.

Har du någon att prata med, samtalsstöd till exempel?

Jag kan känna igen mig av delar du beskriver.

Är ny i detta forum och vet inte riktigt hur det går till. Vill du skriva med mig?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons