Forum Depression och ångest


Min pojkvän är deprimerad, hur ska jag hantera det?!

Min pojkvän och jag har varit tillsammans i 4 1/2 års tid och bara för några veckor sen fick han diagnosen Depression och att han har gått in i väggen. Han har under närmare 1 års tid känt sig vilsen,inte nöjd med sig själv,han känner sig misslyckad och att allt går emot honom. Har gjort allt för att få honom på andra tankar, peppat honom, stöttat honom och hjälpt honom i vardagen så gott jag har kunnat.Tyvärr bor vi inte tillsammans och vi bor 6 mil ifrån varandra och jag jobbar 2 jobb så jag har svårt att ta mig iväg då jag jobbar både natt och dag.Men jag försöker att spendera så mycket som möjligt av mina helger hos honom och vi pratar i telefon dagligen. Min pojkvän bytte i våras utbildning efter 1 1/2 års tid och känner sig misslyckad och även stressad över framtiden.
Innan vi träffades levde han ett mindre bra liv med mycket festande och även missbruk. Dock slutade han helt och hållet med allt när vi träffades.
Vårt förhållande har utsatts för riktigt tuffa prövningar under åren men oavsett vad som har skett så har vi alltid stått stadigt vid varandras sida och jag vet ända in i min hjärterot att det här är killen jag vill leva med.
Men just nu känns det som att det här är en uppförsbacke som är otroligt tung att ta sig uppför.Då jag valde att konfrontera honom om hans hälsa så erkände han att han under en tid inte "känner" något. Inte bara inför oss utan att han känner sig vilsen rent allmänt,han har ångestattacker,han känner att hans huvud består av ett enda kaos.Han har även haft sömnproblem vilket jag har relaterat till hans stress och prestationsångest som dock visade sig vara mer än så.Nu är ett av problemen med att hans psykiatriker anser att vi bör göra slut då han tycker att min pojkvän står ivägen för min framtid.Dem har träffats vid 3 tillfällen.  Detta har han sagt utan att jag ens har fått en chans att ge min syn på saken. Borde jag åtminstone inte få en chans att ge min sida av allt?!Jag vill verkligen inte förlora min pojkvän. Min pojkvän känner att han är en börda för mig vilket han absolut inte är då jag älskar honom och vill att han ska må bra. Blev så otroligt ledsen när han berättade att han inte visste vad han kände längre samtidigt som han sa att han inte ville berätta något för mig då han hoppades att allt skulle ordna upp sig.Jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Jag har valt att för tillfället backa och bara sett till att han vet vad jag känner inför honom, oss och hans situtation och att jag inte tänker sluta kämpa för att få ha kvar honom.
Vad ska jag göra?!Snälla hjälp mig!

du kan nog inte hjälpa honom på ett annat sätt som du redan gör be hopnom ta kontakt med sin läkare eller teraseut
svårt för dej kan man tycka när ni inte bor i hop o att du jobbar som du gör bra ändå att ni ses på heglerna men mitt råd är att han ska
prata med läkaren han har eller teraputen kram

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons