Forum Depression och ångest


mellankoli?

hej! jag har aldrig förrut brytt mig om att försöka göra något åt min ångest och min totala brist på att bry mig om mig själv och hur jag mår men nu börjar det bli lite för mycket! jag skiter totalt i att äta vissa dar och när vänner och familj pratar med mig i allmänhet så tycker jag det är skitjobbigt, jag vill hellst inte att folk ska veta att jag finns, jag skulle vilja veta om det finns nåt jag kan göra som inte inbegriper att jag söker hjälp i form av terapi eller läkemedel, kanske inte finns men jag ville alla fall prova och se om det fanns.

Motion


ior948 hade en idé. Jag har tyvärr ingen. Men... *Kramar om*


jag förstår det men jag har gjort det förrut och varje gång blir jag behandlad som om jag var ledsen över något specifikt som har hänt, sen ska det skrivas kontrakt att jag ska ta kontakt innan jag försöker ta livet av mig och sen var det inget mer med det, när jag frågar om det finns andra sätt menar jag först och främst om det finns någon jag kan snacka med över brev/mail/internet, så att jag slipper träffa honom/henne för det är när jag gör det som jag liksom slingrar mig undan! det e svårt tt förklara men jag kan inte prata om mig själv när jag e ansikte emot ansikte med någon hur som hellst, tack för svaren!


sen glömde jag min fråga om mellankoli, jag har fått höra att jag är väldigt mellankolisk... och jag undrar vad det är mer exakt!


ungefär så jag kände det också, men jag skrev på och sen slutade jag med det för det var så menlöst ändå, jag förstår inte riktigt det där med lågt stämningsläge, är det att man känner sig "nere" hela tiden? för jag känner mig alltid nere, det känns som om att jag väljer att le eller skratta för att det förväntas av mig, är det det som menas med sänkt stämningsläge? vart ska jag vända mig då? jag vägrar gå till vårdcentral eller till min diabetesläkare med det, finns det ingenstans man kan gå där dom vet vad dom pratar om och som inte bara har läst på om det?


jag bor i stockholm, och jag har föörsökt hitta på vårdguiden men dom visar bara på att jag ska ringa till min VC, och det tänker jag inte göra, det är dom som jag har pratat med tidigare... när det var det här med kontraktet och så nån idé om hur jag kan hitta något annat ställe?


Svårt...Men att bryta dina isoleringstendenser är väl det enda råd jag kan ge! Den bästa terapin är att umgås med människor, men det ska vara BRA o NÄRANDE relationer!


Om du fortsätter på vårdgiden och söker på psykmotagning vuxen så finns en massa ställen. Tyvärr måste du sitta i telefon och ringa runnt. Remiss behövs inte alltid även omman säger så. Blir du akut dålig så finns alltid st Görans sjukhus


tack för all hjälp, jag ringde idag till en jourläkare och bad om råd och han sa åt mig att helt enkelt åka in till psyk akuten, så jag gjorde det oh där fick jag träffa en grym doktor! så jag är nöjd! tack för hjlpen, jag skulle aldrig kunna tagit det här steget utan att ni sagt till mig att göra det!


tack för svaret, tack och lov är det inte så illa som du beskriver det för mig! jag har pratat med läkare nu idag och jag har fått hjälp! hoppas allt e bra med dig idag!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons