Forum Depression och ångest


Medicin som funkar

Jag skulle gärna vilja ha tips från er som kanske känner igen er och som har hittat en eller flera mediciner som hjälper. Jag har varit deprimerad från och till sedan 1997. Har hela tiden haft kontakt med vården där jag gått i terapi av olika slag bla kbt. Har provat fontex och zoloft, men de mådde jag ännu sämre av. 2007 fick jag diagnosen manodepressiv och började med lamotrigin och litium. 2010 togs den diagnosen bort och jag var åter igen bara deprimerad. Valde själv att sluta med lamotrigin och litium då jag inte kunde kontrollera eller få utlopp för mina känslor. Har provat Imovane och propavan, men jag tycker inte att de funkar. Kanske ska använda dem tillsammans?

Hej! Imovane och propavan är båda sömntabletter och inga antidepressiva så om inte din depression skulle orsakas av långvarig sömnbrist...vilket låter osannolikt med tanke på att du haft dina besvär så länge... tror jag inte att dessa kommer att hjälpa dig. Imovane är dessutom beroendeframkallande... Har du prövat mirtazapin (Remeron)...? Dessa verkar på ett lite annorlunda sätt än SSRI (Zoloft, Fontex mm) och brukar ha god effekt på såväl sömnbesvär som depression. De brukar heller inte orsaka så kraftig ångestförstärkning vid insättandet som SSRI. Tyvärr går det inte att direkt avgöra vilken medicin som fungerar bäst, då detta är så individuellt, utan man får ofta pröva sig fram.


ne som sagt är imovane en söntablett, och du funkar inte så bra om du går runt på den, de blir typ sömngång... remeron är hemsk, ja har inte hört en enda som har gillat den. jag fick hemska biverkningar o ja ha rinte fått knappt nån utom muntorrhet av de 4 andra ja provat... men voxra? sen cipralex e bra mot ångest (står de iaf)


Hej! Det är naturligtvis möjligt att du upplevde mycket biverkningar av Remeron, men det behöver ju inte betyda att "snyft" kommer att reagera på samma sätt. Det har gjorts flera stora studier där man jämfört olika antidepressiva mediciner avseende såväl effekt som biverkningar, och där redovisas Remeron som ett av de bättre, men det är som sagt högst individuellt hur man reagerar på dem. Det enda egentligen säkra sättet att avgöra detta är att prova dem... Oftast ger inte Remeron heller lika uttalat negativa effekter på sexlivet. Cipralex är som du säger en mycket potent medicin som ofta har god effekt på såväl ångest som depression. Dock kan dessa ge sömnstörningar vilket kanske inte är optimalt för "snyft". Annars brukar man kunna kombinera Remeron med Cipralex eller andra SSRI med gott resultat på såväl sömn som ångest/depression. Vilka "hemska biverkningar" upplevde du med Remeron ellizz92 ?


Tjena! Jag e bipolär men knaprar ändå Cipralex, 15 mg. Sedan så har jag 100 mg Nozinan och 10 mg Nitrazepam till natten. Och så har jag zyprexa 20mg och Abilify 15mg mot humörsvängningarna plus 20 mg stesolid mot ångesten. Jag mår som en prins av den här blandningen. Men som sagt, så är det ju väldigt individuellt. Det har tagit mig 16 år att hitta rätt.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons