Forum Depression & ångest


Måste ha hjälp..

Fan! Jag fick ett hopp om att må bra igen..jag kände att saker skulle bli kul,även fast ångesten fanns där bakom nånstanns men jag kunde trycka bort den. Nu e allt mörkt igen.. Inget som ska bli kul,inget som är kul. Jag började med fluoxetin...som jag sen bytte mot efexor.Nu äter jag bara efexor 150 mg. Ganska mycket biverkningar och jag äter dessutom precis hela tiden. När jag åt fluoxetin gick jag ner 8 kilo och bara det gjorde mig ju lite gladare och min bullemi försvann. Nu har jag börjat äta igen som en häst och jag går mer och mer upp i vikt...igen.Vilket också leder tillbaka till ångest och kräkningar. efexor gav mig däremot en väldig stor humörförändring snabbt!jag blev glad!! Och det har hållit i sig ..tills nu... går neråt och neråt. Jag som va glad!! Nu känner jag bara att det va lånad tid för medicinen.och att jag är hopplös.jag kommer nog aldrig bli glad på riktigt igen. Vad ska man göra...det har inte hänt något som gör att jag mår sämre igen...jag vet ingenting längre. har gått några gånger nu på kognitivbeteende terapi. Mest för mitt negativa tänkande och sociala fobi.Jag vet hur man kan tänka annorlunda jag vet vet vet...det hjälper inte.min negativa tankar är det som tar över och vinner,även fast jag kan hitta ett alternativt tankesätt.skit snack.Är så trött på mig själv!!så arg och irriterad jämt! igen!!! och en sak som kräver en spalt för sig. Har ingen som helst behov eller lust att ha sex.Min pojkvän blir irriterad,orolig och ledsen.Och jag vet inte hur jag ska hantera det.Ofta har jag sex även fast jag inte har en gnutta lust,för hans skull.hade varit lättare om jag vart singel..men eftersom jag nu har kille så är det ju ett återkommande problem!när han blir fundersam och besviken. Har pratat med honom men det hjälper ju inte.sex ingår ju lixom i ett förhållande. Jag vågar inte ta upp det här me min läkare...känns pinsamt,och är ju lixom inte mitt största problem direkt. kan nån ge mig råd kram från !!!

jag kan bara säga att jag upplever samma sak med mina medeciner. jag tyckte jag blev riktigt bra när dosen höjdes för 1 år sen och jag tänkte att nu har allt löst sig men icke jag har upplevt en försämring dom senaste månaderna särskillt vid mens har en jävla pms men har nu beställt tid på gyn och ska fixa det. nej jag tror att tabletterna kan bara lindra lite det stora jobbet ligger hos oss själv det är väl grejer som man behöver jobba med mer konkret. kanske inte kbt är just det du behöver nu utan kanske mer psykoterapi för att kunna gå på djupet på själva problemet. kbt utgår ju bara från här och nu och hur man ska tänka men har man något obearbetat under ytan kanske man först ska jobba med det innans kbt. kram


Kanske behöver du gå upp i dos på efexor för att bli glad igen? Känner igen det här med de negativa tankarna som tar över, fas t man vet hur man ska tänka så blir det inte så... Jag hoppa att det går bra för dig!! Kramar!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons