Forum Depression & ångest


Lyrica!

Läser en hel del här om Lyrica och jag blir livrädd när jag läser om biverkningarna!! Jag har själv fått dom och börjat med dom idag! Jag ska ta 50mg på morgonen och 50mg på kvällen dom första 3dgr sen ska jag öka med 1kapsel var 3:e dag till högst 3kapslar 2ggr per dag alltså 6kapslar om dagen!! Jag känner mig redan groggy efter 1kapsel och känner att jag inte riktigt har focus!!Det som oxå gör mig livrädd är faktiskt för att öka i vikt!!Jag har tidigare varit väldigt överviktig 110kg men väger idag ca 70-73kg och detta vet min läkare om!!Hur kan han skriva ut en medicin som riskerar att jag ska hamna där igen? När man läser bipacksedeln så blir man ju mörkrädd!! Dom vanligaste biverkningarna är ju hur många som helst!! Hur ska jag bli om jag ska ta 6kapslar per dag om jag redan känner mig yr efter 1kapsel!? Ska tillägga att jag fått dom pga av att den OP som jag gick igenom (diskbråck)inte blev lyckad...dom provade en ganska ny metod där dom satte in ett implantat (in-space)

Ja, Lyrica e rena skiten. Har testat den. Käkar stesolid i stället (inga biverkningar).


Jag har Sobril vid behöv för lider även av panikångest,men dom hjälper ju inte mot mina smärtor! Jag har lagt Lyrica åt sidan nu,jag vågar inte fortsätta med dom. Fick du några biverkningar?Vilka isf?Höll du på med dom länge och vad fick du Lyrica för?


Jag fick Lyrica mot ångest men jag fick en jävla massa biverkningar (kolla fass.se). Har stesolid och det får man inte biverkningar av (inte jag i alla fall) Äter du inget mot din panikångest? Prova Sertralin (Zoloft) eller Cipralex tex.


Jag fick lyrica under en kort tid för nervsmärta men tvingades avsluta pga noll verkan mot smärta. Inga biverkningar vad jag minns och en vän till mig äter dem också mot smärta och har inte gått upp ett kilo. Värt att prova, det går alltid att sluta ifall du märker att det inte är ngt för dig. Lycka till! Kramar


Hej! Jag har hört mest talas om negativa biverkningar och då refererar jag mest till viktökning som dem flesta är rädda för. Jag äter själv 300 mg (2 ggr om dagen), dvs MAX DOS och har det som val eller ryggoperation (valet är då lätt med tanke på mina prognoser för operationen). Själv har jag GÅTT NED en massa med Lyrica (så mycket att jag nu är inskriven på en mottagning för anorexia och bullimi). Jag äter näringstillskott och kan gå upp till en vecka utan att känna mig hungrig. För mig har Lyrica en helt annan effekt än dem flesta men det finns dem som upplever samma som jag. Man kan även (sällsynta fall) minska i vikt. Jag måste äta dessa och min läkare har kontakt med mottagningen där jag är inskriven för mina nuvarande ätstörningar som det sägs att jag har och deras uppgift är att få mig äta igen samt känna hunger för att min läkare säger " du får INTE sluta på Lyrica!" Däremot har jag även andra biverkningar: - försämrad syn (ca 5-6 tim efter att jag tagit Lyrica) - dåsighet - trött (särskilt på eftermiddag och kvällen) - nedsatt reaktionsförmåga - nedsatt koncentrationsförmåga. Ett exempel på detta är när jag väntar på en spårvagn, ser att den kommer, kliver på, tittar mig omkring på vagnen och tycker dem "gjort om den", det går "en hållplats" innan jag upptäcker att jag står inte på en vagn, men på EN BUSS på väg till ett helt annat ställe. Detta låter "roligt" när man berättar för kompisar som i sin tur tänker "du är alltid så stressad och upp i varv" men JAG VET att detta är inte roligt men fustrerande! Kör en bil förbi mig i snabb fart, blir jag yr.... Dessa biverkningar är som mest kraftiga när jag trappat upp min dos (började det på 75 mg /2 ggr /dag). Vid ett tillfälle sänkte jag min egen dos från 2 x 300 mg till 1 x 75 mg. jag fick ångestattaker, och kraftig depression så ska du lägga av .. TRAPPA NED! Lycka till men kom ihåg att ingen känner din kropp så väl som DU :)


Jag äter lyrica för generaliserat ångest syndrom, och för mig hard et fungerat bra. Jag äter 300mg på morgon och kväll plus 150mg vid lunch. Jag har vissa biverkningar trötthet efter ett par timmar, och lite avdomnad. Men mest är det bra, jag har inte gått upp i vikt och min ångestnivå har sänkt sig radikalt. Lycka till med allt!


Jjag har ätit 600mg Lyrica om dagen i 6år, på grund av svåra smärtor efter en ryggskada. Opererades men det hjälpte inte och sitter idag rullstol I början tyckte jag det hjälpte lite grann men det var nog bara för att jag blev avtrubbad, sen kom alla biverkningar, stor mage viktökning och en hel massa annat, men den värsta har nog varit att den fungerar som kemisk kastrering, jag tappade all lust för kärlekslivet. Idag är jag fri för jag bestämde mig att sluta äta all denna skit, jag har trappat ut på egen hand under ett år. Jag kan säga att stundtals har det varit ett rent helvete med panikångest anfall, så hemska att man vill dö. Jag har tagit stesolid när ångesten har kommit. Nu har jag inga ångestattacker längre och sista lyrican tog jag 8juni. Jag har mer värk nu men det tar jag hellre, för så effektiv har den inte varit varför berättar jag det här? jo jag vill varna alla att ni tänker till innan ni börjar äta Lyrica, för sen är man fast och man får ännu mer ångest I Amerika är Lyrica narkotika klassad men inte i Sverige. Idag förstår jag narkomaner vilket helvete dom genomlider när dom läggs in för avgiftning. Så tänk till många ggr och läs fass. Läkarna skriver gärna ut Lyrica men den dagen man behöver hjälp att bli av med den står man ensam mycket svårt att få hjälp.


jag äter lyrica, o det e en stark dos jag har, 150mg morron och 300 mg till natten,, första dagarna var jag yr när det sattes in, men det var det värt, det var tillfälligt bara, iaf för mig,, för mig har lyrican varit en räddning, innan jag fick dem insatta hade jag stark ångest dag som natt, nu har det dämpats rejält med lyrican, märker direkt om jag missat ta min dos, då kommer ångesten som en blixt från klar himmel,, inte har jag gått upp i vikt av dem heller,,, äter dem mot GAD,,


Lyrica är en amerikansk medicin, liksom Neurontin. Eftersom Lyrica är nyare och USA har de läkemedelsregler de har har de "helgarderat" sig. Jag åt Neurontin mot nervsmäror efter en spinalskada förut. Vinglade, somnade och hade tics. Med Lyrica har jag fått livet åter!


Jag tar Lyrica 150 mg till natten mot kramper i magen och benen. Det fungerar bra. Jag har för ett par år sedan fått Lyrica i mycket höga doser mot ett diskbråck som tryckte rätt på ischiasnerven. Lyrica tog bort all smärta men jag kände mig dåsig i början men det var det värt. Jag sover bättre också. Jag har absolut inga biverkningar. Om man läser bipacksedeln i alla läkemedelsförpackningar så har många läkemedel en hel del tänkbara biverkningar. 


Hej!!
Du har fått många reflektioner på Lyrican o kanske är min kommentar överflödig. Vill ändå ge dig min upplevelse av denna medicinering.
För ett antal år sedan "gick jag i väggen", pga saker i mitt privatliv - kan inte se att mitt arbete skulle haft någon inverkan på detta. Hursomhelst, så provades ett antal mediciner för att stimulera återhämtning i hormonella systemet, men fungerade inte utifrån en rad biverkningar. Först när jag fick ny överläkare så satte hon in denna medicin för "humörstabiliserande". Styrkan fasades in till 150 mg morgon o kväll samt 75 mg på dagen, vilket gjorde att jag återhämtade mig. Jag kände mig då så bra, att jag i samråd med min läkare fasade ut den.,.o jag hamnar då rakt ner i ett svart hål. Medicinen sattes in igen o genast återkom orken där den var. Använde så Lyrica under kanske ytterligare ett år - tog mig igenom en skilsmässa som innebar mycket hantering via domstolarna, tog något som hette "friår" o startade upp mitt företag på heltid, en flytt o nytt arbete. Jag kände att livet var i balans igen o fasade denna gången ut medicinen på egen hand o den var helt smärtfri!! Den slutsats jag har dragit av denna resa, är att mediciner, vad de än må vara, ska användas då behovet finns o vara den krycka man behöver. Att plocka ut Lyrican innan man "är klar", gav näst intill förödande konsekvenser, men att göra det når kroppen inte längre är i behov av den, var helt ok. Den dystra sanningen med medicinen är biverkningen av att gå upp fruktansvärt mycket i vikt, som i sin tur sätter spår rent psykiskt...så frågan är i vilken vågskål den hamnar i: lindring i de besvär man har eller viktuppgång.
Hur nu ditt val än blir, vill jag önska dig lycka till o en snabb förbättring .......^U^........


Hej!!
Du har fått många reflektioner på Lyrican o kanske är min kommentar överflödig. Vill ändå ge dig min upplevelse av denna medicinering.
För ett antal år sedan "gick jag i väggen", pga saker i mitt privatliv - kan inte se att mitt arbete skulle haft någon inverkan på detta. Hursomhelst, så provades ett antal mediciner för att stimulera återhämtning i hormonella systemet, men fungerade inte utifrån en rad biverkningar. Först när jag fick ny överläkare så satte hon in denna medicin för "humörstabiliserande". Styrkan fasades in till 150 mg morgon o kväll samt 75 mg på dagen, vilket gjorde att jag återhämtade mig. Jag kände mig då så bra, att jag i samråd med min läkare fasade ut den.,.o jag hamnar då rakt ner i ett svart hål. Medicinen sattes in igen o genast återkom orken där den var. Använde så Lyrica under kanske ytterligare ett år - tog mig igenom en skilsmässa som innebar mycket hantering via domstolarna, tog något som hette "friår" o startade upp mitt företag på heltid, en flytt o nytt arbete. Jag kände att livet var i balans igen o fasade denna gången ut medicinen på egen hand o den var helt smärtfri!! Den slutsats jag har dragit av denna resa, är att mediciner, vad de än må vara, ska användas då behovet finns o vara den krycka man behöver. Att plocka ut Lyrican innan man "är klar", gav näst intill förödande konsekvenser, men att göra det når kroppen inte längre är i behov av den, var helt ok. Den dystra sanningen med medicinen är biverkningen av att gå upp fruktansvärt mycket i vikt, som i sin tur sätter spår rent psykiskt...så frågan är i vilken vågskål den hamnar i: lindring i de besvär man har eller viktuppgång.
Hur nu ditt val än blir, vill jag önska dig lycka till o en snabb förbättring .......^U^........


Om man ska pröva lyrica bör man vara införstådd med hur svårt det är att sluta sedan. Känner folk som inte ens kan trappa ner utan att abstinensen blir outhärdlig. De flesta läkare skriker när de hör att man tar lyrica.


Hej
Jag har jobbat med missbrukare o de äter ofta Lyrika ... Jag är såååå Arg för att läkarna skriver ut denna medicin som är vansinnig svår att sluta med nästan omöjlig
Mortion o bra kost är MYCKET bättre
Jag har varit längst ner o varit med om de värsta sakerna sim kan hända en mamma men jag sa Nej tack till Lyrika o ja tack till livet
Detta är en VÄLDIGT farlig medicin som jag STARKT avråder ALLA
finns en anledning till att missbrukare köper denna o aldrig kan sluta fast de blir rena så den är värre än Heroin
Önskar dig lycka till o hoppas du aldrig börjar med denna drog

Kram

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons