Forum Depression & ångest


Forumtråd: Landsting eller privat - samma skit?

Hej! Vet inte riktigt vem jag ska vända min fråga till, men samma sak upprepas om och om igen, men jag förstår inte varför. Hur svårt kan det vara att informera rätt personer!? Min kommun har lagt över en bit av sin psykriatisk verksamhet på en privat aktör, vilket vare sig drivs av landsting eller kommun. Denna tillhör jag oavsett jag vill det eller ej. Har en samtalskontakt hos dem som jag tycker fungerar mycket bra, men en läkarkontakt som jag inte är lika nöjd med. Min läkare är dock den enda på deras mottagning. Har inte träffat läkaren speciellt ofta, då det i regel går 3 månader mellan det att vi ses, så kan hållas med detta. Däremot stör det mig mycket att varklen min läkare eller psykolog/kurator får information från psyk när jag varit inlagd och inte heller över ev. medicinändringar som skett via psyk avdelningen eller akutenheten. Detta trots att jag fått information att detta sker kontinuerligt. Var t.ex. inlagd på Mava tors-fre och hade tid hos min psykolog på fredagen, som de lovade att avboka denna åt mig. Fre-Lör var jag inlagd på psyk, men när jag pratade med min psykolog i måndags hade hon inte fått någon information om att jag varit inlagd vare sig från Mava eller psyk. är inte första gången detta händer,. Vet inte vem som gjort fel, men kvittar egentligen, men börjar ledsna på att själv vara den som berättar vad den andra gjort etc. Dessutom kommer de inte åt varandras journaler och det har varit en massa krångel. Kan jag själv kräva att få en läkare som tillhör landstinget och därmed även bör ha tillgång till min journal? Vill inte släppa min samtalskontakt, men känns inte som att hon får all information som är nödvändig. Vart tog samarbetet mellan vårdinrättningarna vägen, ska det verkligen vara så här krångligt? Måste jag själv se till att kommunikationen fungerar och att vårdgivarna har den information om mig, som jag anser att de borde ha tillgång till? Är det inte nog med problem ändå. /orkar snart inte mer (igen)

Jobbigt. Men jag har fått godkänna först för att flytta journalerna mellan...psyk och min vårdcentral och tvärtom. De säger att de inte kan hämta journalerna för min skull...vill inte heller att de ska på villovägar. Går också på privat terapi och det funkar bra...hoppas få börja med KBT snart. Finns det ingen öppen psykvårdavdelning där du bor? Eftersom du har många inläggningar kanske det är bäst att vara kvar på ett ställe. Men var rädd om terapeuten om det funkar bra. Jag tycker min nya läkare är bättre än min gamla på vårdcentralen. Känns mer kunnig. Prata med en läkare på psyk. så kanske de kan ordna något som blir bra för dig. Lycka till och ta handom dig!


Går i KBT hos öppenvården, men i privat regim. Tydligen har mitt landsting anlitat ett privat bolag för att ta hand om personer knutna till vissa vårdcentraler, för att täcka upp, då deras resurser tydligen inte räcker. Visst kan jag förstå om journaler inte får flyttas hur som helst, men enligt min psykolog ska de få information om någon av deras patienter har varit eller är inlagda. Men detta liksom annan rapportering verkar inte fungera. Känns som om jag befinner mig mellan två stolar och än en gång bollas hit och dit. Ingen utom jag själv verkar ha koll på vilka mediciner jag har. Detta märkte jag t.e.x. nu när jag var inne senast. KBT är trots att den inte fungerar fullt ut på mig, ganska bra. Lycka till "kille29" och tack för din kommentar. /Tina

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons