Forum Depression och ångest


Lamictal eller ritalin, det är frågan

Jag är är ständigt trött med små rätt korta gladare stunder på kanske någon eller några timmar. Om jag är ledig en dag kan jag sova hela natten och hela dagen efter. Ibland kan jag inte ta mig ur sängen, är som att jag inte kan röra kroppen. 
Är biopolär typ 2 och tvivlade på min diagnos för kanske fyra år sen. Fast jag hade lamictal utskrivet tog jag det inte. Började med lamictalen för två månader sen ungefär och är uppe på 200 mg nu. På ett sätt känner jag att jag har mer kontroll över mina känslor men samtidigt känner jag mig rätt deppad och trött. 
Någon som tar lamictal och kommer ihåg hur det var i början? Blev det bättre sen? Allting känns så jäkla jobbigt just nu vill veta om det kommer bli bättre...
Jag har också funderat på om jag kanske egentligen har adhd eller är biopolär och har adhd samtidigt. Någon som känner igen sig? Jag kanske tar helt fel medicin liksom. Kanske borde ta ritalin. 
 

Om du känner dig osäker och vill veta vad du har för diagnos/diagnoser så kan du kräva en utredning, för att gå omkring
och inte veta är väldigt påfrestande och inte bra för måendet. Ofta brukar det vara fler diagnoser och det är viktigt att få veta för att sen kunna släppa ovissheten. Jag har själv varit i samma situation som du men till slut sa jag till att nu vill jag ha en riktig utredning som inte bara är fokuserad på en diagnos utan en utredning där man kan se om man har fler diagnoser.
Försök att ta hjälp, det är ditt mående och du har rätt att få veta så du kan, förhoppningsvis gå vidare och släppa all ovisshet.
Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons