Forum Depression och ångest


LAMICTAL???

Äter fontex och lamictal mot depression. Har gjort det i ett år och har inte varit nere i nån djupare svacka, men mår egentligen aldrig riktigt bra. Är oerhört trött, irriterad, arg och nedstämd. Sexlust-vad är det? Får även kliande utslag på armar och mage, vet inte om det beror på medicinen. Iallafall så ska jag till läkaren imorgon för att gå igenom mina mediciner. Jag känner att jag vill sluta med lamictalen, men jag är så osäker. Litar inte på läkarna heller, känner mig mer el mindre som en försökskanin i deras ögon. Har läst så mycket om lamictal och dess biverkningar. Jag kanske skulle må bättre utan. Nån som har erfarenhet?

Hej! Jag äter också Lamictal men gillar inte medicinen. Sista tiden har jag fått svullna fingara och allmänn svullnad i kroppen. Läkarna säger att det inte ska bero på lamictalen men jag tror det ändå. Jag vill gärna sluta med den men är superrädd att jag ska hamna i en ny depression...Har du eller någon annan samma symtom?


Svullna fingrar har jag visserligen fått, men har inte tänkt på det som en biverkning av medicinen. Äter du bara lamictal och mot vad? Igår hos läkaren bestämde vi (jag) att sätta ut lamictal och fortsätta med fontex, ev höja dosen. Hon skrev även ut propavan. Tror iofs inte att min trötthet beror på att jag har dålig nattsömn, men ok, jag provar. Så det gjorde jag inatt. Tog en tablett kl 21. 23.30 vaknade jag och hade värsta restlesslegs-attacken! Struntar nog i att ta propavan.


Go kväll... Kul att ha hittat detta forum. Skönt att faktiskt få se att det finns fler "normalstörda" som jag som mår helriskigt ibland utan att fatta varför! Missuppfatta inte ordet i texten bara.... Jag har inte fått någon igentlig diagnos utan har/är sjukskiven en del pg a utmattningsdep. av för hög arbetsbelastning. Jag går igång när jag hittar något intressant att syssla med och dessa toppar får mig att bli deppad straxt därpå. Så snabbt somdagen efter ibland. Min läkare tyckte att jag behövde ha något som tog bort dessa toppar och därav Lamictal. Hur sa din läkare att du skulle sluta med Lamictal? Trappa ned eller bara sluta? Kul att du svarade. Hälsningar från en antimedicinare


Ja, visst är det ett bra forum! Många har så mycket erfarenhet. Det låter som att du kanske borde äta lamictal, eftersom du verkar pendla upp och ner i humöret. Enligt min läkare kunde jag sluta på en gång, utan nedtrappning. Tyvärr, tyvärr, så är jag inne i en dep. period nu. Är säker efter idag. Trodde att det kanske var falskt alarm.


Jag äter bara fontex (eller samma fast med annat namn), När du skriver att du äter det OCH lamictal, så undrar jag vad som är orsaken till att man valt två mediciner som antidepp. Är de bra för/mot olika symptom? /sofia


Fick väl lamictalen för att jag inte skulle komma ner i såna djupa svackor. Det har jag heller inte gjort, men jag tycker att jag aldrig känt mig riktigt bra. Har liksom vart lite smådeppad hela tiden. Får se vad som händer nu när jag slutar med dom.


jag äter lamictal mot manodepressivitet. Blir väldigt trött av den men är hellre det och lever i en grå värld än att penlda från manisk till djupt deprimerad.


Jag har ätit lamictal men jag märkte aldrig något ,ingen effekt alls tror jag så jag slutade med dem ,jag sa till min läkare som det var,men det här med mediciner är ju olika från person till person.kram


Äter.. eller åt Lamotrigin(lamictal) men fick lov att sluta då jag fick utslag i form av röda rosor på bröst och mage samt acne. Började må riktigt bra efter höjningen men sen kom biverkningarna.. Har reagerat på samma sätt på seoquel också, nu är det bara att härda ut till jag ska prova nästa medicin mot mina svängningar upp och ner helatiden, är också rädd att hamna i ny depression... Hatar det verkligen och antidepp kan jag inte äta då jag skickas direkt upp i manisk blandepisod direkt.


Hej! Jag börjar närma mig 30 år och har haft återkommande depressioner och OCD-problematik hela mitt vuxna liv. Har prövat många antidepressiva mediciner men på mig har dom en förmåga att tappa verkan efter ca 8-12 månader. Idag äter jag fluoxetin (40mg) och voxra(300mg) och min läkare tycker att jag borde prova lamictal trots att jag inte är manodepressiv. Någon som har erfarenhet eller några tips så är jag mkt tacksam.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons