Forum Depression & ångest


Konstant ångest

Jag orkar inte mer, har en sån konstant ångest. Det spelar ingen roll, det är för allt möjligt. Köpte en ny dator på avbetalning förra månaden, jag börjar nästa gråta varje dag för att jag känner mig stressad över hur jag ska betala den. Igår köpte jag och min man en tv-abonnemang för att jag tittar väldigt mycket på tv och vi inte hade några kanaler alls i den nya lägenheten. Nu vet jag knappt vart jag ska ta vägen för jag mår så dåligt över det. Det är inte bara för pengar som jag har ångest, men just nu är det mest det. Skulle ha jobbat min sista dag på sommarjobbet idag, men blev sjuk igår så nu ligger jag hemma och gråter för jag vet inte hur jag ska klara mig. Min man har jobb, och jag kommer förmodligen att få jobba mycket som timvikarie. Jag orkar egentligen inte jobba, men när jag jobbar så slipper jag känna iaf. På måndag ska jag till remiss och bedömningsenheten, jag vet inte om jag orkar. Jag har tappat orken till allt och de ändå känslor jag har är den påträngande ångesten som jag inte vet hur jag ska hantera. Har ni några tips?

Hej "Moogle" Om ångesten bara gäller ekonomi så bör du genast prata med din man om er ekonomi. Fungerar den inte så gå till kommunens ekonomi och skuldrådgivare. Nu! inte sen. Skjut inte upp detta! Ta tag i det så blir det bättre sen. Om ångesten gäller det mesta, som du ju skriver i rubriken tycker jag att du skall läsa om generaliserat ångestsyndrom, det kanske är det du lider av. När ångesten är jobbig, tillräckligt jobbig för att man inte skall orka ta i tu med det man har ångest inför kan man börja skjuta upp saker. Alla måste prioritera sin tid här i livet, och vad man skall göra. Men om man skjuter upp nästan allt, blir väldigt lite gjort och istället har man nästan bara ångesten kvar. Ibland trycker man ner ångesten så man inte känner den. Att skjuta upp kallas att numera på engelskt psykologispråk "to procastinate". Här är en artikel om det. http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/artikel_1644135.svd läs den artikelserien. Liknar det dig? Annars finns en bra självhjälpsbok på marknaden den heter: Bli av med din oro : med kognitiv beteendeterapi Författare: Robert L. Leahy den finns i pocket och inbunden. Generaliserat ångestsyndrom kallas GAD efter det engelska diagnosnamnet Det finns en förening för folk med mycket ångest, läs allt på deras hemsidor. Gå med som medlem och lär känna dig själv bättre. Svenska ÅngestsyndromSällskapet heter de ÅSS, de har flera lokalföreningar. Här är deras länk http://www.angest.se/riks/ Ta tag i detta nu när du börjat fråga runt. Sjut inte upp det, problemen bara växer då. Säger jag vänligt, och vet själv hur svårt det kan vara. Mvh "Agrin"


Tack! Jag har på ÅSS hemsida, och jag känner igen mig väldigt mycket. Jag vet inte om det är det, men det känns ändå skönt på något sätt, nu kanske jag kan prata dem bedömningsenheten om det på måndag. Det är svårt, men vi får göra vårat bästa!


jag känner exakt lika som dig, bröt ihop 2 ggr förra veckan och var till läkare här om dagen, har fått psykologhjälp och anti deprisiva medel nu som ska dämpa min ångest.


Säg precis som det är på måndag, så ska du se att du får hjälp där. Lycka till!


Att jobba för o glömma ångest ger destruktiva kickar...o sliter på systemet-signal-i hjärnan....Då går man mer på adrenalin än endorfin lixom...Ett tag kan det funka-men sällan i längden-då krachar man tillslut...vilket du redan verkar gjort...Sen behöver inte krachen primärt handla om just detta...Ja, din ångest låter svår! Enda tipset är läkarsamtal-terpi kan ju hjälpa bra men då måste du få hjälp veta vilken sort välja-kognitiv kan hjälpa bra-beroende på vilken sorts ångest du har men oftast rena fobier, men även annat. Den brukar va 20 samtal max för mej läst. Dynamisk terapi inriktar sej mer på barndomen som utlösare o den går alltså djupare o är mindre konkret o här o nu orienterad. Den kan ta upp till 1 år innan man märker förbättring... I akuta skeden rekomenderar de alltid mediciner första hand. Lugnande då men kanske även antidepp och/eller. (men antidepperna kan ta allt mellan 2-7 veckor innan förbättring) Men sedan beroende på hur ångesten ser ut o hur mkt den inskränker ditt liv-kan man få hamna i kö för terapi-o den kan man sen gå samtidigt som man medicinerar (eller utan medicin). =Tipset är tala med en psykiater helst men du får nog ej räkna med det såhär när du är "ny" utan vanlig läkare.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons