Forum Depression och ångest


Kan jag lida av socialfobi??

Har en fundeing. Jag mår väldigt dåligt av att jag har svårt att få vänner. Nu har jag varit på samma jobb i snart ett år. Och det är en arbetsplats med bara kvinoor. Dem flesta i min ålder. När jag pratar med dem en och n eller om dem kanske är max tre stycken så går dte bra. Men blir et fler så vet jag inte vad jag ska säga. Jag blir tyst i stället. Börjar fundera på vadj ag ska säga. Men det är knappt så att jag vågar öpna munnen. Det är absolut inget fel på mina arbets kamrater. Tvärtom dem är trevliga och schyssta. Men det är ju jag som förstör för mig själv. För ett tag sen så hade vi möhippa på jobbet för en tjej. jag var med och åt mat sen gick vi ut. Jag tror jag sa tre ord på hela kvällen. Nu ska dem snart åka till Ullared allihopa. Fråga om jag ville med. Jag vill men jag vågar inte. Igår fråga en kollega om jag ville med på linedance. Vll jag oxå, men vågar absolut inte. Är rädd för vad dfolk ska tycka om mig, är rädd för att dem ska kolla på mig. Jag vill kunna vara social men det går bara inte. Kommer aldrig få många vänner Ngn som känner igen sig? Vet inte vad jag ska göra snart.

Kan inte svara på din fråga, men jag har altid kännt mig obekväm av "kvinnor i flock". Känner igen det du skriver, särskilt sedan jag var yngre. Kunde dessutom uppleva att jag inte hade någon som helt åsikt om det det talades om, som om jag var en utomjording. Tror det delvis är anledningen till att jag nu a"dragits" till en mansdominerad arbetsplats. Jag gläds faktiskt ofta åt att jag hamnat där - jämställdhet i all ära. För mig är det mycket lättare att umgås naturligt med killar, känns mer kravlöst och samtalen rör oftare sånt som jag tycker saker om. Trots det du skriver så gläds jag åt att dina arbetskamrater försöker få med dig på olika aktiviteter, det tror jag är en sorts tur i oturen, att du ändå hamnat bland sådana omtänksamma människor. Ovanligt, enligt min erfarenhet. /sofia


Jag tycker du ska förlja med... Har har samma problem och mycket av det kom från mobbningen så jag kände mej osäker men jag tvingade mej att vara med ändå... Vet man inte vad man ska säga så lyssna på de andra, vad pratar de om osv... Ju mer du är tillsammans med dom destu mer får ni gemensamt och det gör ju att ni får mer att prata om... Du är duktig som försöker! Lycka till! Många kramizar..


Tkr det verkar mer som du har dåligt självförtroende, jag är likadan i grupper Kram


Om det du beskriver skulle vara social fobi så är det iaf en lindrigare form och påverkar dig främst i specifika situationer. Om man inte tar tag i problemen tidigt så blir det bara värre, oerhört mkt lättare att göra något åt saken nu än senare. Som tidigare sagt, tvinga dig med på så mkt som bara går. Om du tillslut ändå har problem så tror jag att kbt el. dylikt skulle fungera bra på dig, på grund av att du är i ett tidigt skede och att det är specifikt, plus att du förmodligen inte har depression el. annat som komplicerar behandlingen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons