Forum Depression och ångest


Ischias, eller vad..?

Måste fråga och hoppas någon kan svara... Numera när det blir kallt ute så är det inte ovanligt att jag får väldigt ont baktill, mittemellan ena skinkan och höften, höger sida. Det hugger som tusan varje gång jag sätter ner höger fot, och jag begriper inte vad det kan bero på? Någon jag pratade med nämnde ischias men det yttrar väl inte sig på det sättet? Någon som har en aning? Borde jag ta mig till läkaren för det här..?

det kan vara ischiasnerven som spökar. jag får ibland sådär fast i bägge skinkorna...gör ont som fan..man går som man gjort i brallorna. men det släpper alltid över natten när musklerna slappnar av. ibland hjälper det att lägga sig på golvet med benen på en stol så ben rygg skapar 90 grader vinkel eller mindre rent av så man stretchar ut musklerna. jag ahr aldrig sökt läkare eftersom mina problem, om än de kommer ganska ofta, släpper hyfsat snart. däremot kan det vara skönt att gå på massage eller liknande så du får området uppmjukat..hehe de brukar kunna sätta fingret rätt bra på den där nervpunkten. vid svårare ischias har man så ont att man knappt kan gå alls, å kanske inte räta på ryggen ... hoppas det släpper snart!


Ok, så det finns olika grader av usch-ischias då? Ja, jag hoppas detta är övergående för roligt är det inte... :-/ Det där stoltricket har jag provat förr när jag har haft ryggbesvär men tyvärr funkar det inte på mig. Av någon anledning tappar jag andan när jag hivar upp benen på stolen! Underligt. Tack så mkt för ditt svar, jag blev iaf lite klokare! :-)


hej fröken D. Visst kan det vara ischias nerven dvs. något ligger i kläm i ryggraden. De metoder som Kåwe nämner är bra för ryggen. Du kan alternativt gå till en vårdcentral och få simträning i vatten, det är jättebra. Jag är nästan fri från det massiva diskbråket, det började med ischias, usch-ont. Först höger och sen vänster. Ta hand om dig och ta smärtan på allvar dvs. gör nåt åt det. hälsning

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons