Forum Depression och ångest


Insomningstabett

Jag äter zoplikon varje kväll,omöjligt att somna annars,har ju gjort det i 3 mån nu för deppen släpper ju inte.Det står ju på att de ska användas för kortvarigt bruk,varför skriver läkarna då ut medicinen.Jag hade aldrig klarat mig utan den kan jag säga,om man inte får sova natt efter natt får man ju ännu mera ångest,det får jag i alla fall.Är det någon mer här som behöver äta sömnmedel regelbundet,tänker ni aldrig att det kan inte vara bra.Men sömnen är ju så viktig så vad ska man göra??????

Jag äter också Stilnoct(Zopiklon) varje natt. Jag skulle inte heller klara vardagen om jag inte fick sova. Ibland känns det lite segt men för det mesta är det ok. Jag är bara rädd att blodtrycket tar stryk av medicinen men jag vet ju inte om så är fallet. Menkänner du inget konstigt eller behöver öka dosen så är det no OK


Jag har också sömntabletter att tacka för mycket, skönt att luta sig på när man legat vaken i timmar även om jag är väldigt försiktig med dem. Jag började märka på stilnoc och imovan att det krävdes starkare doser för att de skulle verka och då slutade jag helt, idag tar jag imovoan 1-2 gånger i veckan när jag skall iväg och göra något ex. terapisamtal. Jag går hemma sjukskriven och "behöver" inte sova nattetid. För mig lättade ångest när jag slutade med sömntabletterna, det tog visserligen veckor! Jag har slutat stirra blint på klockan, går och lägger mig när jag känner mig trött även om det innebär att jag istället sover förmiddagen lång. Inatt sov jag 03.30 - 11.00 ca. Tog upp det med min läkare som sade att ibland är det bättre att vända på dygnet än att kroppen tar stryk av längre tids behandlinga av sömnmedel. Han påstår att det är lika jobbigt mentalt att vända tillbaka dygnet som att sluta med mediciner. Jag vet inte , måste ju vara individuellt, prata med din läkare om din oro för sömnmedicinens verkan. Alla har ju inte heller möjligheten att sova bort dagen men för mig har det varit absolut bäst, nu får jag sova 7-8 timmar per natt med undantag förstås.


Stilnoct innehåller zolpidem och imovane zoplikon. Skillnaden mellan stilnoct och imovane är att stilnoct har en kortare halveringstid vilket betyder går ur kroppen fortare, dvs är en ren insomningstablett. Medan imovane har en längre halveringstid och verkar längre under natten. Maxdosen på stilnoct är 10 mg och imovane 7,5 mg. Känner man att man behöver ta mer än maxdosen så är det en varningsignal att sluta med dem. Det finns sömnmediciner som inte är beroendeframkallande och det är propavan. Kanske ska du prova den istället? Min läkare skulle aldrig skriva ut imovane eller stilnoct för längre bruk en två veckor. Han skriver hellre ut propavan eller remeron. Läkarna ska vara restriktiva när de skriver ut stilnoct och imovane.


Jag äter också zopiklon varje natt har gjort det ett antal månader,har försökt att inte ta men då sover ännu sämre. Min läkare har ej sagt någon men läkaren förstår kanske att man tar juinte dem för ro skull.


jag har ätit stilnot i 2 år 5g men det får jag sova ca 2-3 timmar kan va vaken upp till 60 timmar och ändå bara sova två sen helt sjukt. försöker nu med ett antidepresivt medel i nån mån men inge tesultat ännu har fått tagit sovisar 2ggr sen jag började men jag ska inte ge upp. är trött på att inte få sova.


Har sedan juli månad svår smärta i benen, särskilt det ena. Har ännu ej fått någon diganos. Väntar på magnetröntgen av ländryggen och neuro.fysisk undersökning. Mår inget vidare detta, ont, vet inte vad det är, blir tolig på detta. Sedan en månad tillbaka krånglar min sömn, som förut varit mycket god. Somnar inte utan tablett, Imovane. Väntar i det längsta med att ta tablett, 00.30. Tar en halv, 3/4 och sover ca 4 tim. Natt efter natt.Sömnen har blivit helt galen. Frågade min läkare om han inte kunde skriva ut Propovan istället, men han sa nej. ??????


Jag äter Zopiclon och propavan till natten och har gjort det varje kväll i flera flera år, har inte haft något uppehåll.. isste inte att man bara ska ta dem ett kort tag och varför har läkaren inte sagt något? jag kan inte sova pga av oro och att jag grubblar mycket, försökt sluta med dem själv men sover inte på flera dygn då:( Jag tycker att sömnen är viktigast iof. för sover du inte så mår man bara sämre o sämre och det vill man ju inte heller.. Sköt om dig

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons