Forum Depression och ångest


Ingen initiativförmåga

Jag har käkat psykofarmaka i ett antal år mot mina årsrelaterade depressioner (vårdepp). Mitt problem är ändå att jag har så svårt att ta initiativ till saker att göra. Jag har ingen lust till någonting, allt känns tråkigt. Det enda jag (knappt)orkar är att jobba, sova och äta. Jag får ta till alla krafter för att vara social med mina vänner och min pojkvän. Är det någon annan som känner igen sig? Det här är ett problem som har varat i flera år. Medicinen hjälper så att jag inte hamnar i det svarta hålet, men kvar finns ändå denna meningslöshet.

Jos så är det


Hej! Jag känner igen mig, har varigt nedstämnd och lidit av ångest nu i ca 2år. Jag har två barn och en pojkvänn som kräver uppmärksamhet. Det är svårt att kunna ge maximal uppmärksamhet när man känner sig nere och trött och inte har den rätta livsglädjen. Något som jag tycker är jobbigt är skuldkännslorna som kommer som följd..


Kanske du skulle behöva en annan medicin,har själv mått sådär men har nu bytt med å det funkar bättre,så det kanske är vad du skulle behöva prata med din läkare så får se vad ni kommer fram till.Kram


Ett tips gå i o kolla den här sidan www.hormonbalans.se där finns ett test man kan göra som visar om du har en obalans av signalsubstanser och i så fall av vilket slag. Intressant sida. Kram


Är det någon som testat dessa "piller". Eller är det (som jag misstänker) bara humbug? Om det funkar så bra är det ju konstigt att ingen läkare har informerat mig om detta tidigare..


Räknade lite.. de rekommenderar att jag käkar 15 piller per dag. Lågt räknat kostar varje piller ca 5:- så det blir 75 kr / dag! Svin är min enda kommentar..


Oh ja vad jag känner igen mej. Medicinen hjälper mot värsta deppen, så man kan fungera, jobba o spånt Men jag är inte lyckligare o jag har absolut inte mer lust o göra saker o allt känns skitråkigt. Haft så många, många år. På den nivå man ej vill ha det såhär längre, vill faktiskt dö, för o va helt ärlig. Kanske har du dystymi, det har antagligen jag.


Det är möjligt att jag ska ta en annan medicin. Jag har ätit Cipralex i några år nu och nyligen börjat med Ritalin för koncentrationens skull samt att jag ska få lite mer initiativförmåga. Det enda jag märker med Ritalin är att jag är något piggare på morgonen. Det är ett stort plus, men inte mer. Jag har mycket svårt att organisera. Börjar jag med nånting så blir det aldrig ordentligt gjort. Hela mitt hem ser ut som en bomb har exploderat bl a. Det blir därmed en ond cirkel eftersom jag mår sämre när det är rörigt omkring mig. Jag känner mig bara misslyckad.


Kollade symtom på dystemi. Intressant, har aldrig hört talas om begreppet. Vad "skönt" -) att höra att flera känner likadant. Jag är alltså inte ensam om att känna så här. Kram på er alla!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons