Forum Depression & ångest


Forumtråd: Imovane tillsammans med Citalopram?

Ja, läkaren skrev ut Imovane till mig idag. När jag kommer hem och läser bipackssedeln så står det "Ska inte ätas i samband med läkemedel emot depression." Jag började äta Citalopram för en vecka sedan, något som läkaren vet om. Så är det någon som äter båda två? Ska ta och ringa läkaren imorgon, men vill gärna höra era erfarenheter.

Imovane är sömnmedel och går bra att äta samtidigt med citalopram. Du behöver inte vara orolig.


Jag lyckades aldrig ringa läkaren idag. Fick även Flunitrazepam, som inte fungerade alls. Vaknade mitt i natten och kunde inte somna om. Men då kanske jag kan ta Imovane då?


Inga problem. Är en vanlig kombination som jag själv haft


Mitt råd är att du försöker få tag i din läkare så att du vet exakt hur du ska ta dina mediciner. Det är inte meningen att man ska kombinera två olika sömnmedel som båda är beroendeframkallande.


Jag har haft dessa mediciner men började gå i sömnen utav imovane. Nu klarar jag mig utan sömnpiller. Kram /kisse


men va fan, den blandningen körde jag med i flera år!! Ingen sa nåt om det !


Nej, jag ska inte ta dem ihop. Och vi har pratat om risken med benzo. Jag är fullt medveten om det. Nu har dock Flu.. (vad den nu heter) börjat verka lite bättre. Vaknar fortfarande kl 4 men lyckas somna om. Läser ni inte bipackssedeln när ni får ny medicin?


Läser alltid i FASS, men det har mer med att jag är intresserad av mediciner. Har läst farmakologi på universitetet.


tror att jag åt dom tillsammans i 2 år förr mej hände det inget med, vad jag vet? prata med din läkare snarast. lycka till.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons