Forum Depression och ångest


hur vet jag om jag är dep.?

Jag har haft längre jobbiga perioder under snart 5 års tid. Det var första gången jag skar mig, när jag var 13, eller kanske precis fyllt 14. Jag har nu inte skurit mig på väldigt länge, men jag har sovit för mycket, orkar inte så mycket. Har väldigt sällan självmordstankar utan känner snarare inte så mycket överhuvudtaget.. Jag vet att många, både familj och vänner, räknar med att jag ska finnas för dom. Det är jag som hjälper dem med deras problem och får väldigt sällan utlopp för mina egna tankar. Har svårt för att prata om det här med någon, har aldrig kunnat prata med familjen om det och väldigt sällan mina vänner. Borde jag prata med en psykolog eller terapeut eller något?? Snälla svara, någon.

alltså, det jag vill få fram är: Hur vet jag om jag är "deprimerad"?


Du måste ta kontakt med en läkare! Jag kan verkligen inte ställa diagnoser, men om du känner att du inte orkar eller inte "vill" så är det något som inte är bra. Ring "din" distriktssköterska och be att få en läkartid. Ta hand om dig :)


Det är en läkare som avgör om du är deprimerad eller inte... om du mår väldigt dåligt psykiskt bör du söka vård. Så är det ju... var öppen gentemot läkaren. Kanske skriva ner stödpunkter och ha med på samtalet så du inte glömmer bort nåt när du väl är där... Kanske kan du få en kuratorkontakt som kan hjälpa dig att tänka vidare ang hur du har det med dina relationer till andra. Att alltid hjälpa andra med hur de mår och inte få stöd med ens eget mående kan "slita på sikt". Var rädd om dig själv!


HEJ jag är under utredning vilka antidepprisionstabletter jag ska få och det är andra ggn jag har en jag skriver depp Jag kan förklara hur jag känner eller har det vill bara sova som du sa.....duchar knappt......städar inte......vill hellst inte gå ut överhuvudtaget......ligger i stort sett bara framför tven......o jag som älskar julen ser inte emot den alls.......så ser min depp ut Men en depp kan ju variera från människa till människa o vara olika stark Men jag tycker du ska tala om för dina närmaste hur du känner detta är som en sjukdom som alla andra o mycket vanlig alltså inget att skämmas för o beställ tid hos en läkare kram o lycka till du behöver inte må dåligt......

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons