Forum Depression & ångest


Hur slutar man med Xanor?

Hej, har ätit 1 mg Xanor depo i över två år nu och tillvänjning har skett, vilket innebär att jag har att välja mellan att sluta med dem (och se vad som händer) eller höja dosen. Jag vill verkligen inte öka dosen något mer. Vill inte bli ännu mer "fast". Önskar så att jag kunde leva ett vanligt, normalt liv - utan beroendeframkallande psykofarmaka. Men, hur slutar jag med Xanor med så lindriga abstinensbesvär som möjligt? Och vilken antidepressiv medicin ska jag byta till? Jag lider periodvis av depression, social fobi eller agorfobi (vet inte riktigt) och får av och till ordentliga ångestattacker Det är framförallt dessa ångestattacker och den sociala fobin som ställer till livet för mig...

Man får nog helt enkelt trappa ner väldigt långsamt. Kan du inte få Atarax under tiden, som också är ångestdämpande, men inte beroendeframkallande? Vad äter du för antidepressiv nu?? Seroxat, Efexor och Cipralex har jag hört som ska vara bra mot ångest. Men jag är ju ingen läkare! Kram och lycka till!!


Du måste ha hjälp av en läkare att sluta ! Genom att trappa ner dosen. Jag har själv varit uppe i 0,5 x 1 mg per dag (depåtabletter) Det tog ett halvår att bli fri. Jobbigt, men ända vägen. Hade/har för övrigt samma ångestproblem, men Xanoren gör det bara värre, för man blir psykologiskt beroende också, dvs. man kollar klockan och känner efter om tabletten verkar osv. Men som sagt: du måste ha hjälp. Annars är det rent av farligt !


Försök minska ner till 0.5mg depot och därefter trappa ut långsamt. Lyrica har jag hört ska vara bra mot ångest.


Inget svårt ! Alla säger att det är så himla farligt och beroendeframkallande, men känn efter själv ! Jag gick på Xanor som jag tog vid behov, ca 1-3MG per dag. Slutade på två veckor tror jag det var... Läkaren ville lägga in mig för avgiftning och skrämde mig med att jag skulle hallucinera etc. men ingenting inträffade. Abstinens hade jag säkert, men inte värre än Nikotin.


Jag har läst någonstans att det finns standardiserade metoder framtagna för att sätta ut benso så bra som möjligt. Kommer inte ihåg namnet eller hur det gick till, men info kanske finns på sps.nu, wikipedia eller någon amerikansk/brittisk sida om ångestsjukdommar. Googla.


Blir så arg när jag ser hur alla verkar tro att det ska vara så svårt... Nedtrappning gäller. Har slutat med medicinen två ggr, och jag förstår inte vad som är så svårt ? Iag var livrädd för att sluta med den, orsakat av läkarens hemska vision om hallucinationer etc. INGET allvarligt hände, annat än att jag fick mer ångest att hantera utan medicin.... Xanor var mycket bra emot ångest-panikångest ! Läkarnas syn på medicinen tycker jag är felaktig, och de borde veta mer om läkemedlen i egenskap av läkare. Det kan ju vara möjligt att det är individuellt hur man blir beroende, men FÖR MIG gick det mkt bra. Känner inget sug och saknar den inte.


Det är bara det att det finns studier och klinisk erfarenhet av att för snabb utsättning av benso KAN leda till långdragna utsättningssyndrom. Iofs. så gäller det även för SSRI och säkert massa andra psykofarmaka. Jag håller med om att det är mycket individuellt. Iaf, det verkar som amerikanska psykiatriker gärna ersätter Xanor med diazepam (stavning, Valium), pga att det har längst halveringstid av alla benso. Sen en mycket långsam nedtrappning, varför chansa?


Det var ju tur att du inte åkte in på avgiftning om det var ala cold turkey, det hade inte direkt varit optimalt om man säger så.


Man ska inte chansa, men inte heller måla fan på väggen ! Det är mkt svårare för mig att sluta röka, så vad är det som gör denna medicin så farlig ? Insättning av SSRI var för mig MKT MKT värre !!!


Bortkastade skattepengar och tid...


Mycket irriterad på att hela tiden höra att xanor ej är bra o mycket svår o sluta med. Är i 50-års åldern o blev helt utbränd för 1 1/2 år sen. Fick svår depression,ångest,sömnstörningar o panikattacker.Min räddning var citalopram mot depressionen o xanor 1mgx3/dag.Var så nedgången så jag drabbades av mycket infektioner o operationer, trodde aldrig jag skulle komma åter eller orka vidare.Rasade i vikt 30 kg på 5 månader o såg sjuk ut. Jag är född glad,positiv livsnjutare men allt var borta.Nu mår jag toppen o är mitt gamla glada jag dock tar jag citalopram och 1 st.xanor 1mg/dag. Självklart hjälp av samma läkare o jag sa från början:då måste du hjälpa mig sätta ut xanor när det är dags o det går utmärkt! Hjärtsjuka får sin medicin,diabetiker får sitt insulin varför talas det alltid om psykisk ohälsa negativt o att folk äter lyckopiller.Alla är värda en dräglig tillvaro!!!kram

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons