Forum Depression och ångest


Hur ska jag hjälpa

Hur ska jag hjälpa min sambo som ligger inne Han har en gång fått diagnosen Borderline, men vill nu inte riktig kännas vid att det är det Han har självmordtankar, är ojämn i sin deppighet, ledsen och känner sig tom. Han är otroligt frustrerad över situationen och självkänslan i botten. Jag har väldigt svårt att acceptera och att besöka honom. Han äter Cymbalta som inte verkar ha någon effekt efter 2 månader mer än trötthet. Han verkar tro att jag ska lämna honom Jag har läst om Borderline och ser väldigt många likheter med beskkrivning av symtomen

Svårt om du tycker det är svårt besöka honom, men annars är det väl det du kan göra för o hjälpa. Visa att du finns för honom, men frågan är om o hur mkt du gör/vill göra det..hur mkt du själv orkar...Tala om hur mkt du älskar honom o varför, belysa de positiva egenskaperna han har. Ni behöver ju ej prata om hans diagnos om han inte vill, det kan ni kanske ta sen när det lugnat sej lite, om det behövs. Annars kan ni väl prata om enbart deppen. Om han har behov av att prata om det, vill säga. Många borderline vill/kan ju inte, de utagerar på olika sätt istället när de mår dåligt. Påminna honom att det kommer bli bättre när medicinen verkar. Kan man behöva höra flera gånger, för i en depp tror man inte det. Kanske prata om tillfällen när han mått bra o det gått bra för honom för o liksom få honom inse att han är värdefull o betyder något. Du kan "slinka in" på de ämnena om du gör det på ett finurligt sätt, så det inte verkar för "uppgjort" om det känns lättare. Visa din kärlek så mkt du kan. O försök ta dej dit fast det känns jobbigt.


Tillägg: men du ska inte gå dit om du mår jätte-dåligt efteråt! det känner du själv var gränsen går . Är det så gör o tänkt precis som TC sa: vården sköter honom så bra så! Det ska åtminstone kännas ok o gå dit! Men orkar du inte så ÄR det så o det är helt ok!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons