Forum Depression och ångest


Hur ska jag göra?

Ingen ser mig att jag mår dåligt En annan nära anhörig är oxå deprimerad så jag kommer i skymundan. Hur ska jag göra?

Ja först och främst, gå till en läkare för din egen skull och prata om hur du mår och vad du kan göra för att börja må bättre igen. Kanske bättre att söka professionell vård om dina anhöriga inte "räcker till"? Det var det rådet jag fick då jag kom till netdoktor hösten 2004 och det är jag fortfarande oerhört tacksam för :-) Att jag fick rådet att gå till läkare INNAN det blev sämre... så nu orkar jag kämpa mot ett bättre mående med läkarstöd, gått på terapi, fått sjukgymnastik :-) Lycka till!


Mitt råd är att först och främst söka professionell hjälp på psykmottagningen eller hos din husläkare. När det gäller dina anhöriga så borde du nog berätta rent ut hur du känner dig, försök vara ärlig och inte förminska dina problem. Det är inte alltid så lätt att se när någon mår dåligt särskillt inte om de har en annan deprimerad person som uppmärksamheten är riktad mot. Det är jobbigt att berätta men för mig har det hjälpt mycket. Hoppas det blir bra för dig. Många kramar!


Bra svar av "Gråvarg" & ssklt "okallu". Gör som "okallu" skriver. Ville bara fylla i lite, som JAG missade FÖRSTA GÅNGEN, när jag sökte hjälp. Det var att jag "inte var tillräckligt öppen & sa rakt ut MYCKET MER". Det visade sig sen vara kanske en av dom största problemen". Alltså JAG SJÄV VISSTE NOG en del, som jag hade förträngt väldigt djupt. Därför tog det mkt längre tid än det borde gjort.Iofs ska en bra psykolog, kunna få ur en patient såna saker. Men jag sökte hjälp utan att riktigt inse, att det fanns saker som jag inte tog upp på allvar då. Tipset är alltså: Klura lite på OM DET FINNS NÅGOT SOM KAN VARA EN ANLEDNING (el om det kanske finns fler saker) till att du mår dåligt & TALA OM ALLT FÖR LÄKAREN/PSYKOLOGEN eller vem det nu blir som hjälper dig, så ska du se att det kommer att ordna sig! Good Luck!


Ja jag måste bara instämma i det mark säger. Terapi, då berättar man ALLT! Att dölja saker under terapin gör det bara jobbigare... jag bestämde mig från allra första början att lita på min beteendevetare till 100% och jag berättade precis allt hon frågade om och lite till som hon inte frågade om... allt jag kunde komma på. Och jag säger idag, då min terapi är avslutad att det var det bästa jag kunde göra :-) Så kör hårt! Ge allt för att få börja må bättre igen!


Ja, det bästa är såklart att berätta, men det antar ja du inte vill eftersom du skriver som du gör. Men det är ju det enda som dina släktingar verkar klara av, de ser inte dina signaler, om du ger några. Kanske behöver inte lla veta, kanske det inte ens är nödvändigt menar jag. det beror på hur ditt mående är o ser ut, hur det påverkar ditt liv osv I hur hög grad du tror de kan påverka/ hjälpa dej....Ibland kan inte ens familj ge det man behöver, det är ju därför det finns annan hjälp-utrifrån. Psykologer osv.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons