Forum Depression och ångest


Hur hjälper jag han med depressionen??

Jag blev tillsammans med min pojkvän ganska så nyligen, ca två månader sedan, efter att ha dejtat några månader. Vi har ett distansförhållande då jag pluggar på annan ort men försöker ses så ofta det bara går, vanligtvis två gånger i månaden över helger och ibland veckorna. Mitt problem är att han nu verkar fallit in i en depression. Han slutade höra av sig så jag fick åka dit och se så han levde. Han såg väldigt nedslagen ut och sa att "han behövde lite tid bara". Allt var skit. Jobbet, pengar och plugg i framtiden. Nu har vi inte hörts på två veckor för jag ville ge han utrymme som han sa att han behövde. Han går in i sig själv och vill inte prata med någon när han känner sig såhär sa han. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera detta. Ska jag åka dit ändå och "tvinga" honom prata med mig (vilket säkert inte går..), ska jag ge honom utrymme ett tag till och hur länge? Jag bad honom fundera på att prata med någon som kunde hjälpa men det ville han såklart inte... Behöver tips från någon med erfarenhet eftersom jag inte har en aning om hur jag ska hantera detta! Mvh

Tja.. det är en balansgång lite granna. Klart du ska ge han utrymme, samtidigt så är 2 veckor rätt bra med utrymme. Trots allt är ni 2 personer och ibland måste saker och ting kretsa kring dig och dina behov likväl som hans behov. Hur du ska agera beror mycket på dig själv och vad du klarar av. Viktigt att du inte själv sjunker in i depression. Kan du ge honom mer tid? Utan att det skadar dig och dina känslor? Om du kan det,och tycker han är värd det så tycker jag du kan vänta 2 veckor till men sen börjar det bli dags att sätta ner foten. Om du inte kan/vill vänta så har du faktiskt rätt att kräva att om ni har en relation så får han också vara en del utav relationen. Det är okej att må dåligt men om man har en partner och vill behålla denna partner så måste man kunna inkludera denna även i livets dåliga sidor. Finns inget värre än att bli utestängd från ens partners liv samtidigt som man vet att denna mår dåligt. Du får väga din behov mot hans behov, och komma ihåg att hur han än mår så är 50/50 alltid en bra regel. Med tanke på hur kort tid ni varit ihop så borde han ju vara mer eller mindre på dig regelbundet,eftersom nykär känslan knappast bör släppa så fort. Om inget ändras så bör du nån gång säga stopp och kräva nån form av respons och motprestation från hans sida, annars är det kanske inte värt att vara med denna mannen? Hoppas dock att det löser sig på ett positivt sätt. Kör på den förstående stilen så länge det inte skadar dig, försök få honom att förstå att han kan dela med sig. Men tillslut måste man sätta press eller rentutav lämna situationen för sin egen skull. Det är inte själviskt, man kan inte ge allt utan att få något tillbaka,det är då som kärleken tar slut.


Tack för ditt svar, det var faktiskt till hjälp. Eftersom jag inte vet mycket om hur man hanterar depression så har jag gjort som du skrev - kört på den förstående stilen så gott det går. Vissa gånger har jag bara velat skrika rakt ut när man känt sig sådär galen inombords och bara vill ha svar på alla frågor. Men jag tror det gör mer skada än nytta så än så länge har han fått sitt utrymme.. Nu verkar det ha blivit en liten aning bättre och han vill träffas, så vi får väl se hur det går för det är inte länge till jag pallar med detta heller utan att sjunka ner i ett stort svart hål... Så jag kommer väl ungefär säga att han får anstränga sig eller får det vara över helt enkelt. Tack för svaret än en gång! :)


Skriv igen eller skicka privat meddelande om omständigheterna förändras eller om du vill ha min syn igen angående relationen i framtiden,jag har alltid tid över till att dela emd mig av mina tankar. Glad att höra att förändring sker. Det är jättebra,min förhoppning är ju att du får denna kille och lever lycklig,kärleksfullt och sexuellt med honom! Men det är också jättebra och du ska va stolt över att du ändå kunnat ta en sån ställning att du avslutar förhållandet om han inte bidrar med 50% utav kärleken och arbetet som ju krävs för att kärlekens eld sakll brinna. :) Må väl och lev väl!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons