Forum Depression & ångest


hur göra?

Jag har fått medicin utskrivet, men jag har ångrat mig,...tror inte att jag vill äta dom. Jag vill egentligen ha KBT, för det är ju mig själv och min osäkerhet, "Paranoia" som jag mår mest dåligt över, det förstör ju mitt liv. Har fått medicin för depression. Men kan man inte klara sig utan via samtal istället? beroende på vad de kommer fram nu på min utredning hos ptp psykologen. Jag kanske har något helt annat som bör botas? jag kan ju alltid spara medicinen om jag ångrar mig. Men nu känner jag inte för att äta dom. Finns det några bra självhjälps böcker mot depression, låg självkänsla, social osäkerhet, självcentrering osv?

Om du fått medicin har de bedömt att du behöver den... så ät du och utvärdera sen då du provat hur det går. Vem vet, det blir kanske bättre för dig? Visst vore väl det bra :-) Kram!


okej, jo men om jag nu får KBT, hjöälper inte det bättre? känne ratt dte är mer samtal och övningar jag behöver. kram


Det bästa är en kombination på medicin (antideppp) och KBT vid depression. Vid lätta depressioner kan i vissa fall räcka med enbart KBT. Antidepp kan göra att det är lättare att ta emot och bearbeta information och att inte "övertolka allt".


nej det var jag som sa till läkaren att jag kanske behöver medicin, men han lät ju tveksam först. Hmm verkar som han inte tycke rayy jag lider av något allvarligt eftersom han sa att jag var barnslig. Så det kanske var så att han trodde att jag ville äta medicin, men jag har ångrat mig nu...jag vill vänta och se tills vad de kommer fram till i utredningen och om jag får KBT. vet att jag ibland kanske överdriver, men för det behövs ju KBT eller annat samtal tror jag. tror inte jag har djup depression, jag mår ju mest dålig töver mig själv och min låga självkänsla/skälvcentrering som förstör mitt liv.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons