Forum Depression och ångest


hur går det till?

Jag funderar på att byta psykologisk mottagning, vilket jag har funderat på i snart 1 år....o jag undrar, om jag byter till en annan psykolog el KBT elller nåt.som typ tar 500 kr/ gång, kan försäkringskassan betala det då, eller måste jag betala allt själv? jag menar jag har inte råd med 500 kr / gång....o jag vill ju inte vara kvar på en psykologisk mottagning som inte har hjälpt mig ett dugg heller...så hur ska ja göra? o betalar försäkringskassan om jag byter till en annan psykolog el dylikt?

hoppas att den här frågan ligger på rätt ställe nu kom jag på...blir lite osäker...


om du menar en privatklink så ska dom isånt fall vara kopplade till försäkringskassan om man ska få hjälp av dom. annars får man betala hela summan själv. tyvärr är det oftast så att privata kliniker inte är kopplade till försäkringskassan men en och annan kanske du kan hitta lycka till.


Hej LindaVictoria, Bra att du har tankar på att byta terapeut om du känner att du inte har fått erfordlig hjälp. Det jag skulle göra om jag var du, skulle vara att först ringa till receptionen till den psykologiska mottagningen du går till nu, och fråga hur det fungerar om man vill byta terapeut. Du kan ju naturligtvis även prata direkt med terapeuten, men det kanske inte känns så kul. Det som annars är viktigt, om du söker dig till andra privata vårdgivare, är att de är anslutna till det försäkringsskydd som finns inom Landstinget, för då omfattas du nämligen av högkostnadsskyddet för sjukvård. Detta innebär att du aldrig betalar mer än max 900 kronor för vård i Sverige under en tolvmånaders period. Detta innebär då att du kan tvingas betala för till exempel de två första besöken, men eftersom du redan nu är ansluten till vården så antar jag att du redan har högkostnadsskyddet? Försäkringskassan betalar inte ut någon ersättning. Lycka till, hör gärna av dig med hur det går. Psykbrytet http://blogg.psykbrytet.se

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons