Forum Depression & ångest


Hjälp mig! Vad får en läkare göra?

Min mor har under många års tid ätit en hög dos sobril (25 mg tabletter, 4 ggr om dagen), hon har under de senaste åren även fått utskrivna starka sömnmedel och kombinerar dessa med stora mängder alkohol. Min mors läkare verkar inte ha något problem med att skriva ut dessa starka mediciner, trots att han vet att hon dricker såpass mycket och hon har vid ett flertal till fällen fått extra piller utskrivna då hon har överdoserat och tabletterna tagit slut för tidigt, trots att hon erkänt för sin läkare om överdoseringen. Hon blir under många tillfällen när hon dricker och tar mediciner även spritt spångande galen, får för sig att hon är förföljd, skadar sig själv, blir aggressiv mot andra o.s.v. Jag har levt med henne ensam sen jag var 10 (är nu 17) och detta tär enormt mycket på mig. Jag har talat med hennes läkare om att inte skriva ut så mycket när han vet att detta skadar henne (och även mig), men han verkar anse att han gör rätt. Personligen tror jag att han är "snäll" mot min mor eftersom de hade en personlig relation under 70-talet och kände varandra privat. Detta blir bara värre och värre, han skriver ut mer sömnmedel och antidepressiva som mamma missbrukar. Vad skall jag göra?!?!

Usch, det låter som att du har ett tungt lass på dina axlar! I mina ögon har han definitivt gått över en moralisk och kanske också laglig gräns när han fortsätter att skriva ut medicin trots överdoser som han också är medveten om. Alkohol och tabletter är sällan en bra kombination. Jag vet nästan ingenting om sådana här frågor, men om det inte funkar att snacka med läkaren själv är det kanske läge att fråga din regionala patientnämnd om råd: http://www.vgregion.se/vgrtemplates/Page____3814.aspx Bumpar upp tråden och hoppas att någon kan ge ett bättre svar.


Detta att Din mor och hennes läkare hade en relation på 70-talet tycker jag är illavarslande. Frågan är om inte denna läkare bör anmälas. I vart fall bör han nog bytas ut mot en annan. Sedan skulle Du behöva stöd och hjälp. För Dig är det rena tortyren att Du vid Dina år skall behöva vara "Din mammas mamma". Hoppas Du får hjälp och att det finns förnuftiga personer i Din närhet, som kan ta över ansvaret för Din mors hälsa.


Du kanske kan kontakta en annan läkare och höra den läkarens åsikt om detta? Om du ringer landstingets rådgivning kanske du också kan få stöd i det här? Tråkigt att du får en jobbig situation hemma... vet inte hur du tänker kring det... att bo med mamma då hon är sån blir säkert jobbigt för dej personligen, har du någon att vända dig till om du vill vara hemifrån nån dag ibland? Du kanske kan få stöd för ditt eget mående hos BUP eller nån annan instans? Kram!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons