Forum Depression och ångest


Hjälp! Lamotrigin, Voxra, Buspiron

Hej. Jag vädjar verkligen om hjälp & råd ang mediciner. Jag är nu så dålig så jag vet inte hur jag ska orka... Jag har fått "diagnosen GAD", litar inte allt för mycket på stafett läkarna i Karlstad. Precis, finns bara stafett läkare här på Psykiatrisk öppenvård. Har man tur så får man komma i alla fall 2 gånger till samma läkare. Detta är katastrof, Det finns absolut ingen här som lägger ner sig och som verkligen vill hjälpa. Hade en superduktig läkare 3 gånger, har faktiskt aldrig träffat på bättre läkare. Han skulle ha stannat 3 månader längre än vad han gjorde, han ville verkligen hjälpa folk och han satt, enligt sjöterskorna till 20.00 på kvällarna. Han fick tydligen så mycket jobb och eftersom han inte kunde hjälpa alla slutade han sista dec. Jag har mått dåligt i över 20 år, var inlagd för 19 år sedan, vilket var det dummaste jag kan ha gjort.
Jag har haft kraftiga ätstörningar i ca 15 år, tog mig ur det någorlunda för 2 år sedan. Medicinerna som skrivs ut har fruktansvärda biverkningar och för min del så var det den enorma viktökningen. Katastrof då jag kommit ur detta. Jag har ätit de flesta medicinerna, har nu Voxra, ätit den i snart en och en halv månad utan någon förbättrinsg. Eftersom vården inte erbjuder något så har jag fått gå till en privat psykolog, då jag inte tror att enbart mediciner hjälper. Voxran? Sedan har jag varit inne på familjeliv.se, där rekomenderades LAMOTRIGIN eller BUSPIRON.
Finns det någon hjälpsam själ som kan berätta ngt om dessa mediciner och om de fungerar. Jag orkar som sagt inte längre...
Nisha

Usch va tråkigt o höra det du har/får gå igenom. Det eviga slussande, blir så ledsen av o läsa det här!! Jag kan berätta lite om lamotrigin(lamictal) då jag tar det morgon och kväll och har gjort det senaste 5 år dock mot min epilepsi. På morgonen tar jag 50 mg och på kvällen 100 mg. Tror detta är ganska låga doser? Hur som helst har det hjälpt mina anfall otroligt mycket samt psykiska hälsa skulle jag nog vilja påstå. Eftersom där min epilepsi sitter påverkar även min psykiska hälsa. Jag var djupt deprimerad på grund av mina anfall (forskning visar att många med epilepsi lider av någon form av psykisk ohälsa) samt att det tog långt tid innan jag fick diagnos. Idag mår jag bra, tänker sällan på min epilepsi eller blir deprimerad på samma sätt som förr (svackor emellanåt vilket är helt normalt i livet). Men jag trappade upp medicinen från 25 mg till 50 o till sist maxdos i ett par veckors intervall. De biverkningar jag fick var trötthet, illamående och känselbortfall, till exempel att armen eller handen inte hängde med ibland och domnade. Detta är något som gick över inom några veckor vad jag minns och är inget jag känner av idag. Du kan gå in på fass.se och läsa mer om lamotrigin o andra biverkningar som kan förekomma. Finns mycket bra information där.

All lycka till dig, det kanske inte känns som att det kommer ordna sig men det gör det!! Kram

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons