Forum Depression och ångest


Full

Nu börjar jag definitivt bli full. Illa med tanke på antidepp o lugnande som jag äter. Men hur vet man egentligen VARFÖR man inte ska driska alkohol?? Är det för att effekten av medicinen försvinner eller för att man blir ett psyko? Såna saker står väl aldrig i FASS....? /sofia

Stay cool out there ! Måttliga mängder skader nog inte, men vilken anledning finns det ta några glas extra ??? Sammantaget kan det led till att de vanliga funktionerna såsom andning m.fl. kan komma av sig. Och andas bör man ju.


Om man tänker värkmedicin+alkohol är alkohol inte bra i avseendet att levern riskerar att skadas. Jag är osäker på om samma sak gäller för antidepp. Men för mediciner generellt bör man vara måttlig, helst avhållsam mot alkohol. Ibland går det ju bra också :)


Kan inte de medicinska turerna med vad som händer i kroppen med kombon antidepp och sprit. Alldeles oavsett det, dricker du i ett socialt sammanhang eller för dig själv med syftet att bli på pickalurven? Är det självmedicinering när inte de receptbelagda drogerna räcker till, eller hade du party? )


Alkohol är ju vanebildande, meds får man under viss kontroll. Men annar är dom lika, stecolid å sobril exempelvis innehåller ju sk torrsprit. Sprit i pulverform alltså. Läste att alkohol krymper hjärnan också, då skrattade jag å tänkte på min syrra. *kram*


Vi ska undvika alkohol för´att det tillsammans med tabletterna blir för mycket för bl a levern. Du reagerar annorlunda på alkohol när du äter medicin, kan bli berusad fortare och inte kunna ta hand om dig som vanligt. Var berdd på att må sämre psykiskt nästa dag, ångesten stiger då över alla bredder för mig.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons