Forum Depression & ångest


Frisk/are av viss kost/diet? *Ej övervikt/diabetes

Har Du tillfrisknat eller förbättrat hälsan efter specialdiet/kost om Du har/haft -Depression/er -Epilepsi -Hjärtproblem -ADHD (andra bokstavsdiagnoser) -Hyperaktivitet -Ätstörning/ar -Annat Jag vänder mig inte till de som lidit av eller har övervikt och diabetes, eller andra eventuella kostrelaterade sjukdomar. Därmed ej sagt att övervikt alltid orsakas av felaktig kost, ej heller diabetes! Så lyder iallafall min fråga till Dig som kan/vill svara efter EGNA erfarenheter och referensramar. Tack på förhand! :-)

Jag glömde tillägga: Har Du provat en specialkost/diet som alt. metod i ditt tillfrisknande? Vad gjorde Du då? Hur såg Din kostcirkel ut före och efter? Det här är menat som en seriös tråd, tänkt att låta den som vill få berätta om sin egen erfarenhet, inte debattera... :-)


För flera år sedan fick jag till en dietist för mitt höga blodtryck. Eftersom mitt sockerbehov är stort valde vi att satsta på GI metoden. Väldigt specifikt i början med sedan en mer balanserad kost. Efter 6 månader var mitt blodtryck perfekt och efter ett år hade jag gått ner 13 kg så idealvikten fick jag på köpet. Höll vikten och blodtrycket utan större problem i flera år. Nu pga depression går det si så där att äta nyttigt och balanserat men försöker iaf.


Tack så mkt för ditt svar! :-) Roligt att höra vilken positiv effekt den nya kosten hade på dig! Och jag beklagar att du gick in i en depression, hoppas att den lättar snart!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons