Forum Depression och ångest


Försäkringkassans alla papper?

Jag trodde att jag äntligen fått klart nu på vad FK ville ha, sjukintyg fixat, FMU ordnat och sjukpenning ansökan på normalnivå inskickad. Då får jag ett brev om de vill att de skall meddela min läkare beslutet på ansökan. Öh...det har de aldrig frågat förr och första tanken var att det verkar ju onödigt, läkaren drunknar i papper som det är och kanske därför FK även frågar? Samtidigt kanske det är bra att läkarna få ta del av FK beslut? Detta borde ju inte vara ett problem egentligen men blev mer förvirrad för att jag måste godkänna ett sådant beslut annars meddelar det inte läkaren. Vad är bra och dåligt i de besluten? Nu har brevet legat i lådan i snart 3 veckor så kanske dags att bestämma sig....

Jag har ingen aning, har aldrig hört talas om nåt sånt förut. Själv har jag hamnat hos Förvaltningsrätten, en domstol som ska besluta ifall jag får sjukersättning eller inte. Har du god kontakt med din läkare så tycker jag att läkaren kan få beslutet. Gör det som känns rätt för dig. Lycka till!


Jag förstår inte vad du menar. Har du fått ett beslut och FK vill att du ska meddela beslutet till läkaren? Låter konstigt! Läste du verkligen rätt i brevet? Vad är det för beslut FK vill att du ska meddela läkaren?


Ja vad underligt? varför ska läkaren ha underrättelse om vad dom beslutar kan man undra? skumt? jag har två ärenden samtidigt på gång en hos förvaltningsrätten om sjukersättning och en samtidigt om sjukpenning tre månader itaget fortlöpande,jättestressande:( hoppas det löser sig för dig kram


Ni läser rätt och för säkerhetsskull bad jag någon annan läsa också. I ett brev rörande ansökan om normal sjukpenning (alltså inte sjukersättning), fick jag med en blankett som jag skall skriva under ifall jag vill att läkaren skall få ta del av beslutet. Jag är redan beviljad sjukpenning på fortsättningsnivå och det har jag ju själv berättat för läkaren, att sjukintyget godkändes menar jag. Det enda jag kan tänka mig är att ifall min läkare får papper från FK att min ansökan har blivit godkänd eller inte är att han då kanske skall skriva andra intyg...ingen aning egentligen..visst känns det som onödigt mycket pappersarbete för något jag kan meddela läkaren själv? Eftersom jag ändå fick förfrågan om läkaren skall veta eller ej är det väl bara att skicka in blanketten egentligen utan att veta vad det är bra?


Ok, du måste nog ringa FK och fråga exakt vad blanketten innebär. Tror ingen här kan svara på det. Har ingen gissning vad det kan vara när du har blivit beviljat redan.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons