Forum Depression & ångest


Filosofiska tankar...

Livets gåta? Älska glömma och förlåta Den som inga byxor har får gå med rumpan bar Att fela är mänskligt att förlåta är gudomligt Kasta inte sten i glashus Äh, kom inte på några fler... Kram till alla som läser :-)

0)...har mängder med sådana ramsor...men jag orkar inte vara filosofisk idag..0) Kram Villervalla


:) Kicki


min favorit: "att vara uppriktig är inte att säga det man tänker, utan att mena det man säger"


Ja den är klok :-) Tack för bidraget i tråden :-)


hehe det var så lite..funderar på sånt jag med. min stora tankenöt just nu (fortfarande) är varför heter det EN tång, flera TÄNGER när det heter en spång, flera spångar...???? jag vet inte ens var jag ska leta för att få reda på det.....jag vet ju ATT det heter så (böjs så) men VARFÖR??? lite OT kanske men..


Det handlar väl om att vissa substantiv har en obestämd pluralform, som i en tång - flera tänger och en gås - flera gäss. Till skillnad från de bestämda pluraländelserna typ en tråd - flera trådar, en åsikt - flera åsikter. Det finns i det flesta språk vad jag vet och jag antar att det handlar mestadels om ord och uttryck som är lånade från andra språk. Då blir det lite knas. Shit, jag kan ha så jävla fel. )


jag e helt pucko på det där med grammatik...duktig på att stava å läsa ( om jag inte slirar på knapparna förståss..) men grammatik e det värre med... men jo du kan ha rätt...men jag fattar iaf inte... tänger...spångar...varför inte spänger och tångar....*grubbla* inte konstigt att det är svårt för invandrare...


Ja, och varför "en" och "ett"... Språk en endaste röra ibland... Visst, det låter naturligt att det heter en tång, men varför inte "ett" tång... Jag tror faktiskt inte det finns några regler alls för det utan något man bara måste lära sig... I franskan o andra sidan är ordet uppdelade i feminina och maskulina ord och de bestämmer ändelser och om det är "la" eller "le" före ordet. Dock måste man lära sig utantill vilka ord som är feminina/maskulina vilket knappast göra saken bättre. Uh. Nu blev jag matt.


Ja om jag inte minns fel finns det ingen regel över varför något heter en eller ett, utan det är något man helt enkelt får lära in... Längesen jag läste om grammatik dock, så jag kan ha fel där. Men har svaga minnen av att en invandrarkvinna jag skulle hjälpa för ca 12 år sen med hennes sfi och att det var så... ja bara vaga minnen alltså...

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons