Forum Depression & ångest


Får en massa inflammationer

Jag är lycklig lottat person som mycket sällan är sjuk eller har smärtor. Så lät det för något år sedan och jag får ingen rätsida på mina problem, och tänkte därför vädra mina tankar och problem här får att få råd och tips. Hösten 07: 1. Fick en nackspärr som gjorde mig sängliggande i en vecka. Det värsta jag varit med om i smärtväg! Det var så illa så jag inte kunde röra mig de minsta. Den kändes i cirka 1 år framöver. Var väldigt stel och hade inte full rörlighet i nacken. 2. Under samma period som nackspärren blommade en knäledsinflammation upp som hindrade mig från att sträcka ut benen till 100%, vilket gjorde att jag knappt kunde gå. Ingen smärta. Besökte läkare och fick en kortisonspruta i knät som inte tog bort problemet, fick därefter Voltaren 50mg som åtgärdade problemet. Sedan dess har jag haft ont i knät vid belastning. Att gå i trappor så känns smärtan tydligt. 3. En inflammation i hårotten blommade upp ungefär samtidit som nackspärren och knäproblemet. "Fjällar" mycket och får betnovat som fixar det, men återkommer, mera betnovat, fixat, och nu senas fick jag tre flaskor så jag ska hålla på med tills det blir bättre och en tid därefter. 4. Och nu senast för 1 månad sedan fick jag helt otroligt ont i vänstra käke. Precis framför örat är knölen där väldigt öm, och att äta är en ren plåga. Läkaren sa det var en inflammation som man skulle ge sin tid, så den går över av sig självt och i nödfall ta panodil + 2 voltaren 25mg. Något jag gjort och det lindrar. Och de sista två dagarna har jag fått ont på andra sidan. Det gör ont ända ont upp i huvudet när jag "vrider" maten till rätta i munnen, och specielt om den är hård, Nu frågan tll er: Kan detta ha ett samband? Innan hösten 07 hade jag aldrig varit merän förskyld och allt deta kom så plötsligt. Jag är väldigt mycket i skog och mark och tanken slog mig genast att det kan vara borelia. Men borelia prov är taget som visade negativt. Jag är dessutom en person inte äter tabletter, utan har hellre smärta, såvidare inte snärtan försvinner helt av tabletterna.

Du verkar ha inflammatorisk värk. Du kan ju prova med att gå till en sjukgymnast för råd o tips om hur du kan sträcka och töja musklerna på ett lindrigt sätt. Om läkaren ger recept på mediciner och sjukgymnasten träningsråd så har du en optimal behandling. Hjälper däremot inte de mediciner du får kan du be läkaren byta ut dem eller eventuellt utreda om det är något reumatiskt. Skulle det vara så är det remiss till reumatolog som gäller. Jag har själv värk och mina mediciner gör att jag har en dräglig tillvaro trots mina besvär. De hjälper mig att ha ork över till att "leva" trots en molande underliggande känsla som liksom aldrig helt släpper. Jo vissa dagar är jag "fullt frisk" känns det som :-) Jag är glad för de dagarna... :-) Lycka till med ditt!


Det finns flera olika boreliaprov att ta..Det är inte ovanligt att läkare bara tar ett av dom....kan inte det här i huvudet nu,men min mans kusins man(oj,men skit samma)gick med nackspärr,inte så allvarligt att han blev liggande...men stel,även i käkarna,runt ögonen och axlarna. Gick till läkarn många ggr..boreliaprov togs bla..men det var det inte..osv Fler prover togs även fler olika boreliaprover...tillslut så var det iallafall en sorts borelia och han fick mycket stark antibiotika i flera månader innan han blev bra...Han kände han blev bättre redan efter 10 dagar...men läkarn sa att han minst måste äta antibiotikan mellan 4-6 månader. Men sammanlagd tid från han gick till läkarn första ggr och tills han blev frisk var över 2 1/2 år...Han var helt knäckt tillslut.... Så..nu behöver det ju inte vara borelia...men det skadar ju inte att be och få ta de andra proverna som finns oxå.... Lycka till...

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons