Forum Depression och ångest


fan!!!!

bröt ihop idag hos min kontakt på psykiatrin. Jag är helt förvirrad över Arbetsförmedlingens planer till mig, trots att jag sagt att jag inte mår bra just nu men samtidigt har jag kontakt med soc och går på en annan aktivitetsgrupp för arbetssökande, men som arbetar lite lättare då det passar mig bättre just nu när jag inte mår så bra. Jag letar jobb som är mest lämpliga t.ex. städjobb på dletid men det finns ju inget! En del tycker att sjukskrivning är det bästa just nu, men det vill jag inte heller. Medicin vet jag inte heller om jag vill ta. Jag vet inte vad jag vill!! skäms som fan gör jag i alla fall, jag vill ha ett jobb men just nu sitter jag fast och mitt mående påverkar hela arbetssökandet!! Men svårt att säga det till Abretsförmedlingen, nu när det här Jobb-och utvecklingsgarantin dragit igång och just nu känns det alldelses för tungt att gå på det just nu, med massa grupparbeten osv. vad göra?? Jag vill ha en lägenhet först! mina föräldrar orkar inte heller att jag bor hemma och det förstår jag. men skäms över att min samtalskontakt på psykiatrinhjälper mig att ringa samtal till t.ex. AF osv åt mig....pinsamt!! men jag vill ju vara ärlig, och ärlighet är väl inte samma sak som lathet?

Nej, självklart är det inte lathet utan du mår så pass dåligt att du behöver den hjälpen och stödet nu. Det ska du inte skämmas för. Du vill ju försöka jobba men kanske mår du för dåligt och behöver jobba på din självkänsla. Antideppressiva kan göra att det går bättre för dig att bli mottaglig för nya sätt att tänka. Det kan vara värt att prova medicin. Det kan ta ibland 1-2 månader innan man riktigt börjar märka en förbättring, ibland kan man känna sig sämre till en början för kroppen måste ställa in sig. Den antideppressiva medicinen blir som en badkarspropp som gör att serotonin nivån stabiliseras. Kroppen bildar själv serotonin, genom födan,viktigt att man äter en allsidig kost med mkt frukt o grönt. Om man tänker sig att vattnet i badkaret är serotonin och medicinen är proppen som gör att nivån stiger,inget rinner ut. För det som ofta händer när man mår psykiskt dåligt under en längre period är att kroppen gör slut på sina reserver. Jag hoppas du kan hitta någon väg ut. Kram


okej tack för ditt svar. Jo jag funderar på att kanske prova medicin. kram


Undrar hur du sökt städjobb Sällan de sätter ut annons, utan det skrer internt O det du kan göra är att ringa runt o presentera dej, lämna tele nummer o be dem ringa om de inte har jobb just nu. Säg att detta jobb passar dej perfekt o att du inte har behov av andra aktiviteter, i städbranchen smäller det högt, för många stannar bara en kort tid för att sedan göra annat. Skicka dina meriter strax innan du ringer. Och påtala det när du ringer. Att "ja, ni har information om mej på de pappaer jag skickade" osv...Jag städar själv, gjort 10-år.


Hej! Befinner mig i liknande situation. Jag söker arbete efter arbete, men utan resultat. Känns inte särskilt stimulerande att fortsätta söka, då jag inte ens blir kallad till intervju. Håller på och avslutar min examen, har studerat 4år på universitet. Men vad hjälper det? Ska få börja i något liknande program som du skriver om, men känner mig inte heller särskilt motiverad. Att jag inte mår helt bra för övrigt gör ju inte saken bättre. Lycka till och hoppas du får arbete snart!


vad trist att du inte har fått något jobb än, trots att du har utbildning. Jo att börja på ett sådant program är inte lätt om man inte mår bra. Hoppas att det blir bättre för dig. kram


tack för tipset. Problemet är att jag är så feg för att ringa runt hehe, så tyvärr är det inte lätt. Men söka på andra platser kanske jag nog får göra. kram


Hoppas det fixar sig för dig på ett el annat sätt (dvs med el utan medicin). MEN SER NÅGOT ANNAT SOM KOMMER IGEN GÅNG PÅ GÅNG & GÖR MÄNNISKOR SOM INTE MÅR RIKTIGT BRA ATT MÅ SÄMRE! Och det är ARBETSFÖRMEDLINGEN! Okunninga monster som bara trycker ner folk!


Klart det inte är samma sak, men samtidigt måste man tvinga sej själv ibland o göra obehagliga saker, fast det är jättejobbigt. Då klarar man sej bättre nästa gång o ännu bättre nästa osv, att träna sej själv helt enkelt. Jag undrar varför du inte medicinerar..när det är på den nivån du inte klarat jobba?!! Då är det ju allvarligt. Prova kan du väl göra iallfall, om du inte redan gjort. Om du däremot gjort ditt val efter en provning, det har jag lättare o förstå. Konstigt det inte finns städjobb på deltid, det är väl ändå ett av de jobb där det borde vara lättast få just deltid, eftersom man mkt sällan har ett heltidsjobb på ett o samma ställe! Jag städar själv, så jag vet. Tycker det är bra du vill jobba, men tvivlar på du orkar det utan just medicin.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons