Forum Depression och ångest


Få hjälp hur?

Hej! Min första dag på forumet, det börjar jag med ett inlägg. Har använt hela förmiddagen åt att söka information på datorn, men inte hittat någon, och hoppas därför att någon annan forumanvändare kan komma med tips och råd. Lång historia kort: Jag är 27år, och fick för ungefär 2år sedan setralin utskrivet, och min depression gav med sig, efter 8månaders sjukskrivning. Nu har jag varit frisk en för mig längre tid, men tyvärr blivit sämre igen. Det började för ungefär två månader sen, jag blev mer och mer nedstämd och tappade lusten för alla möjliga saker, inget jag direkt tänkte på, utan alla har ju perioder då man vill göra mer eller mindre saker. Men, nu sen ungefär två veckor tillbaka har allt blivit mycket sämre. Jag lever helt isolerat. Jag skjutsar mina barn på dagis, åker hem, lägger mig i sängen å stannar där. Jag stänger av ljud på telefon, loggar inte in på några sociala medier eller liknade, för det värsta som kan hända enligt mig är ju att någon vill mig något. Jag gör ingenting, mitt hem ser ut som ett bombnedslag, jag ser ut som en uteliggare på 40år med stora narkotika problem och dessvärre inte sett en dusch på en längre tid. Jag klöser sönder min kropp, jag sjukskriver mig från de jobb jag får (är timvikarie) och sköter inte mina studier. Mina tankar är 70% av dagen svart, 25% av dagen grå och 5% är dom rätt så vita, det är oftast när jag lyckas ha en fin stund med barnen. Tack och lov har jag en underbar sambo som sköter det praktiska i hemmet och som ser till att barnen får det dom behöver. Jag håller mig undan så länge jag bara tänker svart, när tankarna blir bättre försöker jag lägga all energi på barnen, men en positiv timme med barnen resulterar i 2timmar sömn. Jag har nu insett att detta inte är hållbart. Jag behöver hjälp. Men hur? Jag har inte förmåga självatt ringa vårdcentral, det har jag försökt hela förra veckan och även igår och idag. Det går bara inte. När jag ringer går det bra, men sen ringer dom ju upp flera timmar senare, och då får jag sån ångest att jag trycker av samtalet. Jag mår illa bara av tanken att åka till vårdcentralen, där finns det andra människor och då går det inte, vilket också utesluter att boka tid direkt på vårdcentralen. Jag har försökt hittat information om man kan maila dem och genom det få boka tid, men det verkar inte heller möjligt. Min sambo är inte riktigt införstådd i hur jag mår, han är mest irriterad över att jag inget gör, och jag orkar inte förklara för han, så därför kan inte heller han boka åt mig. Så.. Någon som har något tips på hur jag kan gå vidare för att få hjälp? (ber om ursäkt för lång TS men gick inte riktigt att korta ner)

ush vad jobbigt du har det prata med din sambo och be honom att ringa för du måste till en lakare för så här kan du inte ha det! var rädd om dig


Mitt landsting har inloggning med bankid till vårdkontakter. Där kan man skriva meddelande till landstinget om man har nåt ärende man vill ta upp. Tror det är samma i hela landet. Så om du loggar in där o meddelar dem att du vill ha en läkartid borde du kunna få det den vägen. Skriv i meddelandet att du är deppig och inte orkar svara i telefon "vanliga vägen" så borde du kunna få en läkartid den vägen, tror du får brev via vanlig post med en tid då. Eller så kan du kanske välja att få tiden via mailen... hoppas det funkar att kontakta dem via webben. Lycka till!


Hej vad bra du hittade hit ett steg i rätt riktning .. Det var här på nd jag första gången fick hjälp jag oxo av medmänniskor härinne:) Jag förstod verkligen inte själv att jag var djupt deprimerad till slut tog två personer tag i saken härinne o hjälpte mej för jag klarade inte av det själv.. Blev inneliggande den gången.. Kan tänka mej att din sambo har blivit hemmablind tyvärr o sen hoppas han nog att det kanske vänder tror jag .. För fortfarande fattar nog inte min sambo att jag inte blir bättre.. Så kan du inte skriva som dom sa? Försöka åtminstone ? O om du orkar prata ringa psykjoruren ? Det tar bara nån minut o komma fram till dom o prata så kanske du behöver läggas in o bryta mönstret för ett tag? Håller tummarna för dej Kraaam Scooby.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons