Forum Depression och ångest


en fråga

som inte gäller hudvård :P ( är rätt lugn just nu) Jo, kan man skriva ner olika psykiska sjukdomar till psykologen och berätta lite varför man känner igen sig i dom? Jag orkar inte rabbla upp hela mitt beteende/liv. Kan dom själva då avgöra vilja som kan stämma och göra en undersökning? får man göra så eller skämmer jag ut mig? är helt vilsen, aldrig varit hos en psykolog eller fått diagnoser..har ju helt enkelt inte förstått själv att jag behöver mer hjälp, så vet inte hur allt går till.. konstiga är att jag har insikt, men ändå inte..hmm

Om du vill ha en helt neutral bedömning, så är väl det klart bästa o bara berätta dina symtom o sedan saker du varit med om,. psykologen "styr" Visserligen är de såpass proffsiga så även om du kom med saker som liknade en personlighetströning kan de göra en bedömning, men det krånglar tilll det o tar längre tid. De måste iaf ställa frågor där du berättar om saker du gjort osv.


jo men om jag känner igen mig i en massa olika symptom då? känner igen mig från flera olika psykiska sjukdomar.


ger inte en psykolog en diagnos? hmm vad ska jag gå göra på en utredning? bad i och för sig om KBT hjälp, men jag funderar på om det är det jag behöver eller annat. Förmdoligen medicin också.


okej, men vad utgick han ifrån då du fick din diagnos, fast du trodde att du hade massor av symptom? hur ska dom veta om man inte berättar? har ju visserkligen lämnat in en liten "uppsatts" där jag beskrev hur jag mår/beter mig/tänker till min skötare som fördmoligen visat det nu till psykologen jag ska till.


Lilla vilsen, berätta för dem precis hur du mår,berätta rakt ur "hjärtat". Då måste de förstå, därför att de har utbildning, för just detta, att förstå. Så får man hoppas. 1000000000 kram.


okej då förstår jag lite bättre. Det kanske blir så jag också får göra. tack för svaret :) kram

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons