Forum Depression & ångest


eh, ja.

hmm.. ja, vad säger man? jag har inget bättre för mig så jag tänkte "jag blir väl medlem här då..." min så kallade psykolog tipsade mig om den här sidan... någon som har några bra tips om vad man ska göra när ALLT känns hopplöst? precis allt. jag sover mest hela tiden, och när jag inte sover så sitter jag och gör ingenting och är jättetrött... jag har världens finaste pojkvän, som jag nu ska bo hos i en vecka, inte för att vara elak, men just nu ser jag inte ens fram emot det, och så ska det inte vara. jag umgås inte med kompisar, för jag har ingen lust eller ork. allting känns bara... tomt och hopplöst. och jag gråter nästan hela tiden. jag börjar gråta för minsta lilla. någon som känner igen sig? någon som har några tips om vad jag kan göra för att må lite bättre? tack på förhand. eller nåt.

Jo det känner nog alla här inne igen........... kan bara säga att det blir bättre........... terapi....medicin......är ngt som skyndar på processen....... att skriva av sig här på ND är oxå bra och läsa andras bloggar och känna att man inte är ensam och få ett och annat tips........... bättre att skriva blogg än på forum tycker jag........... där kan man vara lite mer anonym genom att välja att skriva för medlemmar på ND......låter som en klok psykolog du har........ VÄLKOMMEN


Ja du har ju en psykolog redan... det är ju bra :-) Du har börjat i en ände för att komma tillrätta med dina problem, vad de nu är... du har ingen ork att vara med vänner skriver du. Vad gör du för nåt som du tycker är trevligt då? När du har lite ork...? Det viktiga är ju att man gör nåt för sin egen skull... nåt man trivs med... När jag blev sjuk i utbrändhet, eller rättare sagt när mina stressrelaterade utmattningssymtom kom så tyckte jag inte nåt var roligt, jag orkade ingenting... min läkare sa: gör trevligheter! Öh, vadå... saker som är roliga, när inget var roligt? Lät ju motsägelsefullt... Nåja, gör saker du minns har varit roligt förr sa läkaren då. Och det gjorde jag, en liten stund om dan... fokuserade enbart på det när jag var heltidssjuk... gjorde det lilla lilla om dan, resten av orken gick till att ha struktur på vardagen, matvanor o sånt... handla mat, städa, osv... Tiden gick fort... och jag förbättrades sakta men säkert... det tog tid i början att se nån skillnad alls. Första gången minns jag tydligt... jag gillar möbelrenovering, så jag hade påbörjat ett jätteprojekt med att måla om ett träskåp. När det var klart... då tändes en liten, liten glimt... en känsla... ja jag var liksom lite nöjd med mig själv :-) Jag tror det var då det vände för mig... att jag var nöjd med mig själv, jag hade gjort nåt som nästan gjorde mig lite glad... -) Så gör sånt... sånt som kan göra dig själv glad!


Du låter depreimerad....kanske inte tarpin räcker utan du måste komplettera med antidepp medicin. Själv gör jag det men har även en dystymi en kronisk depression o den får jag lära mej leva med. Vad gör man...accepeterar...o försöker hålla sej aktiv o ej isolera sej. O göra vanliga saker iallfall.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons