Forum Depression och ångest


Efexor

Jag undrar om någon har erfarenhet av Efexor? Vad fick ni för biverklingar? Har ni gått upp i vikt av den?

Mina biverkningar var mardrömmar och vattenkastningar flera gånger per natt. Jag gick inte upp i vikt av Efexor, men trött av att ständigt få sömnen störd


Jag fick ökad ångest av efexor i början men det var övergående. Dom fungerar jättebra på mig men sånt är ju väldigt olika.


Har ätit efexor i två år, fick inga direkta biverkningar alls när jag började m dem. Äter 150 gram, men när jag ökade till 225 gram mådde jag sämre och var extremt trött, fick ångest och blev likgiltig, så då gick jag ner t 150 g igen. Jag har inte gått upp i vikt av dem.


Gick inte upp i vikt men fick stora problem med yrsel och lågt blodtryck. Sexlusten försvann dessutom totalt. Har bytt sort nu.


hade alla möjliga biverkningar första 2 veckorna, sömnlöshet,huvudvärk,synrúbbningar,svettningar, förstorade pupiller, kunde inte gäspa, för att nämna en del. höjde till 150mg efter 4 månader men då kunde jag inte sova mer än 3-4 timmar per natt. äter nu cymbalta istället.


Jag hade efexor i 7 år. Den fungerade väl ganska bra men gav muntorrhet, ingen sexlust och kände mig ganska trög i tänkandet (men det kanske inte var medicinens fel :) ) Har slutat med den nu och har fått en stämningsutjämnande som bättre hjälper i mitt mående. Jag gick inte heller upp i vikt av den.


Blev likgiltig, Sexlusten försvann , fick ångest..som ja aldri haft förut..mardrömmar å var ständigt trött.


Det är en kanonmedicin i början,när man har kommit över biverkningarna som är många. Fast de flesta antidep verkar ha ungefär samma biverkningar. Det verkar vara så att de flesta går ner av Efexor, till skillnad från många andra antidep. Sexlusten bara dog men det tolkade jag som att en depression tar bort lusten automatiskt. Vem vill ha sex när egentligen vill dö liksom?? Det är prolaktinnivåerna som stiger i blodet av medicinen och som sätter dig i samma tillstånd som en ammande kvinna. Jag åt mina sedan 2004 med uppehåll för graviditet men har nu slutat och mår kanon. Ska bli intressant om sexlusten kommer tillbaka i full styrka eller om man får leva med att ta ett glas vin om man ska ha det mysigt? Vad f-n vet jag... Lycka till!!


Jag åt efexor förra sommaren och mådde jättebra i början men när jag höjde vart jag sämre och fick en oro som aldrig släppte även med andra mediciner jag provade.Jag gick upp i vikt av efexor och vart jättesugen på godis hela tiden.Men det är nog så olika från person till person,nu äter jag cymbalta och är nöjd med den. Lycka till!


Jag har Efexor nu o hade det för två år sen också. har även testat Citalopram o Cipralex men dom va inge bra för mej. Med Efexor så drömmer jag jättemycket, dock inga mardrömmar så jag sover rätt okej. Svettas däremot jättelätt, så fort jag rör på mej lite extra vilket inte är så jättekul. Ingen viktuppgång (den stod kärleken för, 14 kärlekskilon på ett år...)


Jag år efexeor i 14-15 månader och gick inte alls upp av dem. I skillnad mot andra led jag inte av några insättningssymptom men allteftersom upptäckte jag problem med medicinen. Jag fick bla ett skrämmande lågt blodtryck, svår yrsel och illamående, svettades vid minsta rörelser och vid högre doser slutade jag helt att tänka. Det blev bara tomt i huvudet. Tycker ändå sammanfattningsvis att medicinen var helt ok om man står ut med biverkningarna. Efexor är den medicinen som hjälpt mig bäst. Den är däremot väldigt svårt att sluta med. Gjorde helt enligt läkarens instruktioner men mådde ändå riktigt dåligt. Tanken var att jag efter efexor skulle byta till en annan medicin men jag blev vettskrämd av utsättningssymptomen så det blev inga fler mediciner för mig. Hoppas allt går bra. Kramar


Ja gick inte upp i vikt men Efexor var den värsta medicinen ja provat hittills. Svettades floder, skakade, fick huvudvärk o.s.v. Men den funkar ju olika för alla...


Har ätit antideppresiva medel i 15 år (!) och de senaste 13 åren Efexor depot. Försökt med andra medel på grund av biverkningarna som för min del varit, svettningar, muntorrhet, stora pupiller, och VIKTUPPGÅNG (20 kg) men Efexor är trots biverkningarna det som passat bäst. De senaste 6 åren har jag ätit 75 mg/dag och kämpat mig ner 12 kg. Nu försöker jag (för 100:e gången) att sluta och äter varannan 37,5 och 75. Denna gång SKA jag lyckas. Vill gärna ha kontakt med ngn som också försöker sluta så kanske vi kan stötta varandra - om det behövs :-)


jag har nyligen fått efexor som tredje medicin, har inte märkt av några biverkningar, isf ska det vara att jag tappat aptiten, men det kan bero på massa andra faktorer,, kram /TC

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons