Forum Depression och ångest


ECT

Hej alla! Jag går just nu igenom en sådan här elektro-behandling för min depression. Finns det fler som provat det? Jag fick ca 7 behandlingar men läkaren tyckte vi skulle avbryta den p.g.a minnesstörningar (jag kommer inte ihåg hör många behandlingar jag fått t.ex.). Det var två veckor sedan behandlingen avbröts. Jag fick tillbaka självmordstankarna, så nu sitter jag i elektriska stolen igen. Nu dagen efter känner jag mig helt blåst i huvudet, plus detta kompakta mörkret. Jag har aldrig pratat med någon som fått ECT (inte ens på psykavdelningen jag la in mig ett par veckor) så jag känner mig hyfsat mycket som ett ufo. Är det någon här som har några erfarenheter?

jag har fått ECT behandling, först fick jag det i oktober, men bara 2 st, för läkaren tyckte inte den gav ngn effekt, jag gick sen på mediciner, skrevs sen ut i november, slutade med mina meds, för jag tyckte att jag mådde bra, men, hamnade på sjukan igen, o jag fick sen 11 ECT behandlingar, japp, minnesstörningar ala mega här, men jag föredrar faktiskt minnesstörningarna framför depressionen, det var helt klart värt det, trots att minnet e åt skogen, man lär sig leva med det oxå...


Tack för svaren! Så det har hjälpt för er? Det låter bra. Jag är tillräckligt desperat för att jag ska våga offra minnet. Känns så förbannat tröstlöst nu bara. Ni vet, man vet inte vad man ska göra av sig själv. Men det kanske blir bättre efter nästa behandling. Får försöka hålla ut till på måndag.


japp, ge elen en chans, det e värt det, jag lovar, för varje behandling blir det ljusare,, sen att minnet e som det e, får man ta, helt enkelt,, lycka till!


Jag fick 12 behandlingar och jag måste säga att de blev min räddning då. Minnet från den tiden är borta men nu är det nog ungefär vad man kan förvänta sej.


Hej, jag heter Kenneth och har inte själv fått ECT-behandlning, men min sambo fick ungefär 12 behandlingar. Efter dom tolv blev hon inte sig lik, som en människa med 2 själar. Hon kände att hon inte blev hjälpt. Men efter att ta kontakt med en KBT terapeut i tre månader så blev hon sin gamla tjej igen. Mitt råd och upplevelse så tänk dig för innan du går på det igen. Kenneth, medmänniska.


Hej igen ! Jag kan bara tala utifrån min egen erfarenhet av ECT. Under perioden då jag fick behandlingen kände jag inte själv att det fick effekt. Just då tyckte jag att det var ganska vekningslöst. Men efter kanske 7-8 "behandlingar "började jag nog att vakna lite ur min bubbla vilket gjorde att jag fick någon form av hopp iaf och min omgivning märkte skillnad. Det gjorde att jag orkade kämpa på. ECT är ingen mirakel metod och man blir inte frisk efter några behandlingar. Det är en bra hjälp på vägen.


Hej, här kommer ett tips från redaktionen. Läs gärna vår artikel om elbehandling, här: http://www.netdoktor.se/depression/?_PageId=892 Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor


Hej igen! Kändes igår som att jag hade ett helt bomullfällt i huvudet. Idag har det lättat något, lite klarare och mindre ångest. Ja riskena känns okej, allting är ju bättre än ångesten. Kenneth: Skönt att din sambo blev sig själv igen. Men blev hon bättre till slut? Och minnet är redan sänkt pga depressionen så det finns inte mycket att förlora där. Tack för alla svaren, de hjälpte min dag. Jag ska hur som helst gå vidare med behandlingen.


fick 7 behandlingar men det var inget som hjälpte mej det enda som blev var att närminnet försvann kom varken ihåg något före eller under tiden men har du provat på o tycker att det hjälpt så ska du ju fortsätta med det fast säjer som andra det är ingen mirakelmedicin tror nog mer på kbt

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons