Forum Depression och ångest


Deprimerad och äta paroxetin, hur påverkas sexlusten/sambolivet?

Jag har sedan flera år tillbaka i långa perioder varit deprimerad. Det enda som har hjälpt mig är Venlafaxin. Men då denna medicin gav mig ett flertal biverkningar såsom extrem trötthet samt viktuppgång valde jag att sluta för ett år sedan, vilket har lett till att depressionen har smugit sig på till att bli ett faktum.
Jag är nu tillbaka på ruta ett. Deprimerad och allt som hör till, därmed har jag noll sexlust. Min partner klagar ofta på att vi inte har sex och att jag inte ens försöker. Jag känner att jag inte får stöd av honom i min depression eftersom att han inte alls förstår vad det innebär att vara deprimerad. Han stressar mig otroligt mycket när han "klagar" på vårat sexliv och detta får mig att känna mig otillräcklig. Jag har idag träffat en läkare och skall börja med en ny medicin, paroxetin (SSRI). Just nu känner jag mig mycket kluven inför detta. Ja, jag vill bli fri från alla destruktiva tankar, alla oro och ångest samt all initiativlöshet som depression för med sig. Men jag vill också få min sexlust tillbaka eftersom att jag annars riskerar mitt förhållande. Jag vet att det är individuellt hur man reagerar på olika mediciner, men framtiden ser enligt mig inte så ljus ut när det gäller ett lyckat sexlivt med samtida konsumtion av paroxetin eftersom att de flesta SSRI verkar bidra till minskas lust.
Är det någon som har erfarenheter av ovanstående att dela med sig av? Någon som har tips på vad jag bör göra? Ska jag börja äta paroxetin, eller ska jag vara kritisk och be min läkare om ett annat antidepressivt läkemedel? Och isåfall vad?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons