Forum Depression och ångest


Depression hela livet?

Hej, min f.d. flickvän sedan 2 år tillbaka lider av återkommande depressioner. Hon fick antidepressiva sist men det funkade inte bra. Jag upplevde henne som personlighetsförändrad och konstig. Vi bråkade mycket om det här, allt va rjättejobbigt och tillsut gjorde hon slut med orden "jag har inga känslor kvar för dig". Då kände jag att jag ville fortsätta att kämpa men det gick inte när hon avvisade. Därför har vi haft ett uppehåll på 3 månader. Jag har faktiskt mått ganska bra den tiden och på ett sätt känt mig lättad samtidigt som jag har saknat henne. Nu vill hon försöka igen. Hon säger att hon mår bättre, har slutat med antideprressiva och börjat i terapi istället och tror att det var medicinen som gjorde att känslorna för mig försvann. Men ska jag ge henne en till chans? Kan det bli bra? Eftersom jag var inne på at k ämpa tidigare känns det nu som jag har fått en ny chans som jag vill ta. Samtidigt orkar jag inte ha det så här hela livet. Komemr depressionerna tillbaka hela tiden eller kan det röra sig om en period i livet, några år när det är "som värst"? Ni som har deprimerade partners sedan länge, hur resonerar ni? Har ni råd till mig?

Du vet ju aldrig hur livet ter sig när du "väljer" partner. Finns mycket som kan hända- Viktigaste är väl att kärleken/vänskapen håller. Inga garantier med satsa på din tjej igen tycker jag , är visserligen inte anhörig men deppad.


De kan komma tillbaka, ofta handlar det om att man är stresskänslig o då gäller det kunnna undvika den sorts stress som orsakar depperna, men det kan ta mkt lång tid innan man själv vet vad det är. Frågan är hur du klarade acceptera henne när hont tog medicinen, man blir ju känslomässigt avtrubbad, o det får en partner ta hänsyn till. Kan ju vara bättre än se sin älskade må dåligt iallfall... Klart du ska ge det en chans till. Sedan får ni se. Lycka till!


Eftersom att jag är deprimerad och har en partner så kan jag ju inte ge dig råd från rätt håll, men... 1- Ge inte upp. 2. Låt känslorna avgöra. Lycka till! *Kram*


Jag åt antideppressivt i flera år men fick tillbaka symptomen så slutade med den medicinen,nu har jag fått en annan med som jag hoppas ska funka,det är så svårt att veta om det är en engångs depprission eller en sjukdom,jättebra att hon går terapi,då har hon folk som kan hjälpa henne å ha lite koll på hennes mående.Själv har jag sårat killar som jag haft förhållande med så jag känner igen hennes beteende.Tack o lov vet jag nu vad som är fel å kan behandlas för det men det kan vara en lång process.Ge henne en chans om det nu är så att du har starka känslor för henne, för hon försöker ,hon jobbar med sitt mående så hon vill ju bli bättre.Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons