Forum Depression och ångest


depression?

jag sökte imorse hjälp på min vårdcentral för trötthet och nedstämdhet som slutade med ett samtal på 10min och en sjukskrivning i 2 veckor. Men jag vet inte så mycket om depression mer än det jag har läst så nu gråter jag mer än innan för att jag är fortfarande inte helt övertygad om att jag är deprimerad, så hur vet man?

Gör ett madrs test. Det finns på nyhets sidan här på Netdoktor. Lycka till o ta hand om dig. Kram


Hur länge har du känt dig nedstämd och trött? Något speciellt som har hänt, eller är det bara rent allmänt? Vet du om du har några brister, som tex brist på B12 eller järnbrist? Som föregående talare sa, gör madrs testet. Själv är jag inte ett så stort fan av tester, men ibland måste man ha något att jämföra med. Rekommenderar dock inte övriga tester för depression som finns på nätet, eftersom de inte tar så stor hänsyn till hur djupt deprimerad man är. Madrs och madrs-s är nog de tester man kan förlita sig bäst på, och de används också inom psykiatrin.


jag har gjort Madrs test och några andra tester, samtliga visar att jag är deprimerad så det är väl bara att acceptera. Tror att tröttheten kom först för ca 2 mån sen och sen har jag varit extremt lättirriterad för allt och haft svårare att koncentrera mig. Jag tog några prover men dom hör av sig om det är något avvikande. Mitt humör kan variera väldigt pch tröttheten kommer och går men jag kan inte koppla det till en speciell händelse. Jag vill bara att det ska vara över!!


säjer som dom andra har du gjort madras testet o det visar på deprresion så kanske du behöver ta något antideppressivt vet ju inte om det är något som hänt som gjort dej deppig är det så då kanske inte mediciner hjälper har haft återkommande deppresioner sen jag var 18 men har en sån diagnos hoppas du får den hjälp du behöver lycka till

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons