Forum Depression och ångest


Depression?

Har mått väldigt dåligt ett tag nu vilket jag antar är ganska ovanligt när man bara är 20år? Jag har tappat allt mitt umgänge har inga intressen och sitter bara hemma jämt och titta och tänker på allt och ingenting och känner bara att allt är svart och känner att jag inte har någon att prata med, fast att jag har en underbar mamma och syster som jag pratar med nästan dagligen så känns det inte att att prata med dom om sånt.. Vad gör man när man tror att man har en deprission? Är rädd för att bli fel mottagen och missförstådd om man går till en vårdcentral? De kanske inte tror på en? Hur tog ni ert första steg på vägen mot hjälp? Och hur duktiga tycker ni att dom är?

Jag skrev ett brev och lämnade till min skolkurator. Och hon ringde till psyk så att jag fick träffa både sköterska och läkare. Jag hoppas verkligen att det finns bättre psykmottagningar än här på orten där jag bor. Jag känner för övrigt igen mig själv mycket i din beskrivning av ditt mående. Jag tror ändå att vårdcentralen kan vara första steget för dig. De kan ge remiss till psyk sedan. Om du inte vill bli missförstådd, så gör som jag gjorde. Skriv ner allt du känner och låt den du vänder dig till läsa det. Du fixar det! =) Kramar


Hej Känner verkligen igen mig i det du skriver. Jag kände lika dant, visst inte vart man skulle väna sig och hur de skulle tänka och tycka och vad man skulle säga. Men min erfarenhet är att de på vårdcentralen är ganska vana, i alla fall sa en sköterska på mn vårdcentral att de får "minst ett sånt här samtal per dag". Förslagsvis ringer du till vårdcentralen och säger att du känner dig deprimerad och mår dåligt. Om du tycker det är svårt att veta vad du ska säga är det aldrig fel att ha manus, eller ett brev att lämna fram. Min egen erfarenhet är att jag fått bra hjälp på vårdcentralen - jag ångrar bara att jag väntade så länge! De första steget är det svåraste - men kom i håg, du är definitivt inte ensam!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons