Forum Depression & ångest


deppad

Jag är deppad! Jag är 15 år och ddet känns som världen går under! Har varit deppad varannan dag typ i 1 år. Det är jobbigt. Jag skolkar från skolan när det är som värst, klarar inte av att plugga till proven, har chans till VG/MVG egentligen, men nu är det IG/G som gäller. Tråkigt... Ska till skolsystern imorgon, sen till vårdcentralen, dom ska ta några prover. Men jag fattar inte vad det är jag är deprimerad om? Jag har några problem i mitt liv som är jobbiga. Jag tror dom har orsakat all depp. Men vet någon hur det förvinner? Alla säger "det är alltid så i tonåren, de försvinner sen..." jaha, kul, ska man sitta och vänta i 5 år till eller?

Det där känner jag igen så väl men det var i 1an och halva 2an för mig.. Nu har det kommit tillbaka och jag går vårterminen i 2an (gymnasiet) Betygen och allt var likadant för mig eller är kanske.. Har varit mvg under en tid i min depression där jag jobbade upp allt på mvg igen. men nu orkar jag inte igen och jag vet inte varför jag heller. Har du varit och tagit proverna? Hur gick det? Kram


sök hjälp! Ring bup barpsyk och prata med dom om en tid till läkare, det finns hjälp att få. Kram


Hej Jag skriver sällan här men till dig ville jag verkligen skriva! Jag vill att du ska vara öppen med att du mår dåligt, både till familj, vänner och lärare. Det är ett viktigt råd som jag önskar att jag själv hade fått. Oroa dig inte över betygen, din hälsa går först. Känner du att skolan är en stor press så prata med t.ex kurator på skolan och bestäm vilka ämnen du ska läsa och vilka du kanske ska strunta i tills vidare. Det gör inget att ha några ämnen efter sig att läsa på komvux, jag lovar. Jag läste själv upp det jag hade efter mig på komvux (när jag mådde bättre) och helt i min egen takt. (Fick dessutom MVG i alla de ämnena!) Kanske är kuratorn bra på din skola? Känns det inte bra där så ber du t.ex din mamma att hjälpa dig att få träffa en kurator/psykoterapeut. Börja med din vårdcentral. Lova mig att ta tag i ditt mående innan det förvärras för mycket. Ju snabbare man får hjälp, desto bättre är oddsen att få må bra igen! Många kramar till dig!


Vad tråkigt att höra att du mår dåligt och självklart ska du inte bara vänta med att få hjälp med måendet, nej absolut inte! Skolsyster har nog inte kompetensen att ge dej råd i depp utan den tycker jag du ska gå till skolkuratorn om. Om det inte räcker med skolkuratorn tycker jag du ska be om att få komma till BUP. Där har de större kompetenser angående det psykiska måendet. Sen är det nog ändå bra för dej om du försöker gå till skolan. Var inte ledsen över att MVG blir G, G är nu nämligen helt okej -) eller hur? Kanske orkar du att försöka få VG i några ämnen, men kanske inte i alla? Ställ inte för höga krav på dej själv nu då du mår dåligt i övrigt... var nöjd med G i en del ämnen... om du orkar det alltså. Närvaron påverkar ju betygen oerhört mycket, så försök att gå till skolan, det kan göra skillnaden mellan ett IG och ett G. Lycka till! Ja, jag önskar dej verkligen Lycka till! Kram!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons