Forum Depression & ångest


DBT-grupp

Denna fråga vänder sig ganska direkt till er som går i en DBT-grupp. Jag har nyligen börjat då jag för inte så längesedan fick diagnos. Hur känner ni er i er grupp? Jag känner bara att jag inte hör hemma där och inte kommer överens med de andra. Det känns som om deras tankar är samma om allt medan jag sitter med helt motsatta tankar..

Jag gick i dbt och jag kände precis som du, men sedan blev det bättre, När man är ny och dom andra kanske har gått ett år så har man ju inte lärt sig vad allt är betyder osv. Jag fick sluta pga av att jag mådde så dåligt men ska få börja snart igen och jag är livrädd då det kommer vara helt andra än dom jag lärde känna och hade roligt med. Så ge det en chans, det är verkligen svårt att vara ny. kram


Jo jag vet men jag känner att jag behöver det. Jag vill inte ha den här skiten för dels är inte inte kul för andra och det är jobbigt för mig att känna som jag gör också..


jag går i färdighetsträning i början var det väldigt jobbigt men nu när jag gått igenom modulerna några gånger känns det lättare, vissa saker blev jag bara arg över tex radikal acceptans men nu förstår jag det lycka till kram anna


Jag går i DBT. Blir klar om cirka 3 månader. Det är jättejobbigt att gå dit och berätta hur man känner sig, vilka tankar man har o.s.v. Dock kan man ju välja själv vad man berättar. Man kan ju berätta något som är "medelsvårt". Tycker absolut att du ge det en chans. Det kommer att bli jobbigt, men sedan kommer du att må mycket bättre. Jag lovar!


Dbt vad står det för?


Dbt står för dialektisk beteendeterapi

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons