Forum Depression och ångest


Coacha varandra?

Hej! Det har dykt upp en idé inom mig =). Tänkte att vi kan ju peppa varandra här inne att komma framåt i vårt mående. Man kan ställa upp sina egna mål efter sina egna förutsättningar. Man kan ju berätta hur mycket man själv vill att andra ska veta, beroende på hur mycket man behöver feedback. Jag funderar på att börja "tvinga" mig själv att komma ut och gå minst en gång om dagen. Första veckan kan jag vara nöjd bara jag är ute en kvart-tjugo minuter. Om fler vill vara med här så skriver jag gärna här om hur det går, och önskar att ni andra också har små mål som ni vill dela. På så vis kan vi peppa varandra... Jag har SÅ svårt att komma igång med olika saker. Kanske är lättare om man "måste" redovisa det man åtagit sig själv... Sen vet jag ju inte om det funkar... Men kanske värt ett försök? Kramar!

Det känns som att vi redan gör det, fast vi har ju inga tydliga målbilder på det sättet kanske. Bra idé :)


bra ide tycker absolut att vi kan sätta upp mål o peppa varndra till att göra kanske en sak om dagen att man börjar så


Hihi...har tjuvstartat nästa veckas mål - att ta en liten promenad varje dag. En timme var jag ute =). Men ett tips till mig själv är väl att komma iväg själv, utan två sparkcyklande barn som man ska vänta på "stup i kvarten". Var iaf skönt väder ute. Får se om jag orkar gå till öppenvården imorgon för att hämta medicin :-/. Vågar inte lova för mycket... Kramisar


Hej igen! Vet inte om jag var tydlig nog? Jag tänkte såhär: att de som vill, kan ju skriva här vilka små mål de har att göra för att må bättre i sig själva. Vissa mår ju väldigt, väldigt dåligt, och då kanske målet är att man ska ta sig ur sängen varje dag. Eller ta en dusch. Eller liknande. Sen är det självklart upp till var och en om man känner att man orkar det man skrivit. Ingen här kommer ju döma en om man inte gör det man åtagit sig. Jag ser det mer som ett sätt att peppa sig själv, att verkligen göra det man tänker att man bör göra för att så småningom få må lite bättre. Som idag hade jag ju tänkt ta en promenad till öppenvården. Men det tar emot oerhört mycket. Det lutar mer åt att jag tar bilen, men ändå känner jag att jag borde ta den där promenaden. MEN (för det finns förstås ett men) det tar fyrtio min dit, och fyrtio hem, så om jag fortsätter att känna efter för mycket så blir det nog ingen promenad. Hmm... Den här tråden var ju bara en idé. Absolut inget tvång för någon. Och självklart stöttar vi ju redan varandra i dagböckerna. Hoppas alla får en ok dag med fler möjligheter att få må bättre. Kramar!


att inte orka promenera 40 minuter innebär ju inte per automatik att du måste låta bli promenad helt. om du tar bilen till målet som ligger för långt bort kan du kanske ta en 15 minuters promenad när du kommer hem igen? :)


Låter som en bra idé, det måste jag säga. Även om folk stöttar i dagböcker, etc - är det en skillnad att förlägga sånt till en egen tråd.


Hej!Helt rätt!Jag har rehabiliterat mig själv i många år eftersom jag aldrig lyckats få rätt hjälp innan jag fick min diagnos ADD.Många ggr tänkte jag precis som du-Hur svårt kan det vara..Nu tvingar jag mig själv.Det kan vara ett enormt motstånd men lyckas man ta sig igenom det finns det en skön känsla bakom målet.Självklart mår man bättre av att gå ut och gå en sväng även om det känns motigt innan.Fortsätt kämpa och du kommer att inse att du till slut vill ta dina promenader.Jag gör Yoga övningar på morgonen innan barnen vaknat.Det har funkat sista tiden men långa perioder tog jag mig inte för fast jag visste att min dag skulle bli sååå mycket bättre om jag såg till att göra det.Min man ifrågasatte mig om jag inte ville må bra..men det är ju inte så enkelt.Självklart vill jag må bra men allt går så trögt och kaoset tar över hela tiden.


Har tappat all motivation till dessa promenader. Får känna mig nöjd om jag varit utanför dörren =(. Ångesten är för stark. Den tar liksom över hela mitt väsen, så har jag det minsta annat planerat så är det bara att glömma promenaden. Är så less och besviken på mig själv. Vill bara få må bra någon gång... Hoppas ni andra klarar av era egna små eller stora mål och att ni snart får må bättre. Kramar


Tycker jag låter som en utmärkt idé! Jag skulle gärna fortsätta att peppa mitt ex och stötta henne som jag gjorde när vi var ihop men tyvärr varken får eller kan jag göra det längre eftersom hon inte vill ha någon mer kontakt och hennes morsa har bett mig lämna dem ifred vilket jag tänker respektera. Här är en bild jag gjorde till min fästmö när vi var ihop för att driva bort demonerna som bråkade med henne - http://i44.tinypic.com/2m6o9de.jpg Jag lagrade bilden i en fotoram hon fick av mig och sa till henne att elakingarna som bråkade med henne för evigt kommer att bli inlåsta i demonernas kista (från den tecknade tv-serien "Scooby Doo och de 13 gastarna"). Här är en annan bild jag gjorde till hennes fotoram - http://i43.tinypic.com/bbj0i.jpg


Jag skulle vilja tipsa mitt ex om artikeln om ny hjälp för människor med IBS jag läste i en tidning när jag låg inne på slutenpsyk. Tyvärr har hon blockerat mig. :-( Vill inget hellre nu än att sluta fred med henne.


Jag har ett mål att göra något avslappnande om dagen. Har lutat åt mindfulness cd:n som ligger i hyllan, eller läsa en bok (inte bara innan jag somnar) eller något annat. Men jag tar mig aldrig tid, och är jämt superstressad. Så mer lugn och ro varje dag är mitt mål. Måste nog skaffa mig delmål för att kunna komma någonstans nära mitt mål. Broken Angel: Synd att ångesten får bestämma så mycket. men det är ju skitbra att du klarade gå ut ett par dagar,och du behöver ju inte orka varje dag för att ha rätt att känna dig duktig!


Too-Tiki: Vilket perfekt mål! Det tror jag att jag ska kopiera från dig -). Tänk att det är så svårt att koppla av, att bara vara. Jag borde också ta tag i min mindfulnesskiva jag har. Hmm...startar kanske imorgon. Det är nog total vila som behövs i första hand för att sedan kanske gå vidare med nästa mål: att komma ut och gå. Tack för tipset och lycka till! Kram!


Jag gjorde ett försök att sluta fred med en viss person här men fick som vanligt bara skäll för att jag nämnde henne. Jag tänker sluta att visa medmänsklighet och bry mig om andra människor!


Mindfulness utförd idag. 9:22 minuter efter en skiva jag har. Riktigt skönt faktiskt. Är dock väldigt trött nu och ska försöka fortsätta ta det lugnt =). (Too-ticki - förlåt att jag stavade ditt nick fel förut :-/). Defekto: Ibland måste man inse sina begränsningar. Man vill kanske väldigt gärna hjälpa vissa människor som betyder mycket i ens liv, men ibland är det mer hjälp att inte engagera sig alls i den personen. Jag talar av egen erfarenhet när mitt ex bara "vill mig väl", men jag mådde bara sämre och sämre ju mer han la sig i mitt liv. Just för att vi hade gjort slut och jag kände att jag behövde gå vidare. Även om han ville väl så gjorde han mig bara mer sjuk. Så OM du verkligen bryr dig om ditt ex, så försök lämna henne ifred. Min psykolog sa att jag genomgick ett trauma med mitt ex som skulle veta allt om mig mm mm. Tror inte att du vill utsätta ditt ex för ett trauma? Försök ta tag i ditt eget mående. Hon kan aldrig göra dig frisk. Det är tyvärr bara en själv som kan påverka hur dåligt man ska må. Försök finna sådant som ger dig glädje här i livet - de små sakerna som ger dig lite hopp tillbaka dag för dag...

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons