Forum Depression och ångest


citat

Det svåra blir enkelt ju mer vi övar. källa: boken "en härlig dag" av Mia Törnblom

Ja, hon är inte så pjåkig -) Har ett citat per dag i boken, men kommer inte att skriva dem här varje dag hehe... det orkar jag inte. Du skriver ju så fina "Dagens smultron" så vi är välförsedda med tänkvärdheter här på nd ändå ju :-) Tack för dem :-)


Lite väl "självklart" för min smak. Och ska man vara petig: Det svåra blir inte nödvändigtvis lätt ju mer man övar. Ibland blir det endast lättAREmen fortfarande svårt. Och ibland kan man öva på nåt ett helt liv och det är fortfarande exakt lika svårt, exempelvis om man vill lära sig flyga som en fågel genom att flaxa med armarna. Eller raka motsatsen: Exempelvis en 80-åring som övar på att slå personbästa på 100 meter häck, kommer bli sämre och sämre pga sin stigande ålder, oavsett om den övar eller ej. Hennes uttalande gäller bara vissa saker, det är inte tillräckligt allmängiltigt för att jag ska se nåt vackert med det. Skitpoet mao... :D


Vissa saker går ju inte att öva bort. *Kramar om*


Nja, tror inte hon tänkte på flyga och en 80årings personbästa i 100meter häck då hon skrev det där ha ha ha... Det var nog mer alldagligt och allmängilitigt i livet hon menade... du vet, vardagliga småbekymmer och sånt. Man behöver ju inte alltid vara djup -)


Jag tror inte det var frågan om att öva bort utan att lära in -)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons