Forum Depression och ångest


Boendestöd?

När jag var på möte med FK och AF tyckte arbetsförmedlaren att jag skulle ha nytta av ett boendestöd och FK personen höll med. Jag har inte pratat med min terapeut om detta ännu eftersom det känns främmande att ta hjälp av en främmande person. När jag tänker efter vet jag inte ens vad ett boendestöd är och vad jag kan förvänta mig. Vad har ni för erfarenheter?

Jag har haft boendestöd ett tag. Och jag kan bara säga, att dom har hjälpt mig mer på ett halvår än någon annan instans under 8-9 år. Så mina erfarenheter är positiva! I min kommun finns också nånting som heter "Nattpatrullen" - dit jag kan ringa när jag vill, och även få hembesök om jag nu skulle vilja det. Kanske nåt att kolla upp.


Nattpatrullen ingår i samma myndighet som erbjuder boendestöd.


Dom erbjuder olika former av hjälp. Dom kan hjälpa till med handling, samtal, promenad, hjälp med myndighetskontakter, dokument, brev osv. Dom kan t o m hjälpa en och städa, men där drar jag en gräns. Även om jag blev småsugen förra sommaren då två unga kvinnor erbjöd sig. Haha.


Tack så jättemycket för info Hampus. Skall prata med min terapeut om ett ev boendestöd nästa vecka så får jag se vad hon säger.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons