Forum Depression och ångest


Bipolär?

Finns det någon som har erfarenhet av hur det är att ny insjukna i bipolärsjukdom? Vad hade ni för första symptom? Min läkare, omgivning misstänker att jag är bipolär pga mitt pendlade i stämningsläget. Jag är 22 år och sambo sedan 1 år. Jag har mått dåligt mer eller mindre hela mitt liv (depression, ångest, GAD, OCD, fobiskpersonlighetsstörning, tvångsmässigtpersonlighetsstörning, självskadebeteende, tendens till ätstörningar). De senaste veckorna har jag varit upp varvad och nästan inte sovit något, har inte känt något behov av att sova, haft hur mkt tankar och idéer som helst, varit ute å festat etc. Mådde så otroligt bra. Äter Sertralin 75 mg, Lamictal 200 mg och olika typer av benzo vid behov. Fick även Zyprexa som jag skulle ta för att varva ned av psykakuten för ca en vecka sedan. Tog bara 2 tabletter eftersom jag blev så trött av den. Är det någon som har erfarenhet av detta?

Har hört från vänner att Zyprexa kan trigga maniska perioder. Vet åtminstone en som upplevde detta , blev manisk och sedan värre deprimerad. Har du tidigare haft sådana maniska perioder? Med tanke på alla mediciner du äter. tala med din läkare om det här. Kram


har aldrig upplevt detta tidigare! Fick Zyprexa för att jag skulle "komma ner" och visst den hjälpte, men jag ville inte ta den eftersom jag mådde bra ibörjan ifa. Min läkare och psykolog tycker oxå att detta var konstigt. Hoppas på att de vill göra en utredning.


jag är bipolär. vill du ptrata hör av dig med pm. kram

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons