Forum Depression och ångest


bipolär 2 skräpdiagnos?

Hej?Är det fler än jag som har googlat runt på nätet för at få information ang bipoär 2. Detta för att försöka att förstå mig själv och sjukdomens förlopp. Men jag blev minst sagt förvirrad över den information som jag hittade. Vissa menar på att det bara är en skräpdiagnos, bipolär light och där i vissa fall hade läkare gett vissa patienter en diagnos efter en kvart (enligt en artikel i expressen)och blivit hemskickade med ett recept lamictal. Själv medicinerar jag med lamotrgin 300mg och jag känner att den har haft väldigt bra effekt på mig, känner mig inte alls så djupt deprimerad längre. Förut så led jag av själmordstankar varvat med hypomana tillstånd, var helt felmedicinerad i många år med antidepressiva läkemedel som bara fick mig att må ännu sämre. Visserligen är jag inte helt bra men märker ändå en stor förändring. Detta kan inte vara placebo med tanke på att jag var djupt deprimerad innan jag började med denna medicin. Vad tror ni är det en riktig diagnos eller är det bara en skräpdianos?

Jag tror inte att det egentligen finns några s.k "skräpdiagnoser". Däremot finns det väldigt många diagnoser som liknar varandra, och ibland tycks det bara vara de små, små detaljerna som skiljer dem åt. Dessutom går många diagnoser går in i varandra. Det som oxå försvårar ställandet av diagnos är ingen person den andra lik, så då finns det ju ingen diagnos som till punkt och pricka stämmer in på någon, utan bara mer i stora drag eller väldigt mycket. Men inte fullständigt. Så det är inte underligt att många patienter OCH diagnoser "faller mellan stolarna"... Hur som helst. Känner du att du får den hjälp du behöver och mår bättre av det så är det ju jättebra! :-) Kom ihåg att DU är ingen diagnos - diagnosen gör inte dig till DU. :-)


Nu strulade min qwerty så det blev lite stavfel och vissa ord saknas, men hoppas det jag skrev går att läsa åtminstone... :-)


Du ska inte bry dig om de som skriver så. Jag har själv samam erfarenhets om du att då jag blev insatt på Lamotrigin så blev allt så annorlunda


Tack så mycket för era svar.


Kramar hsn selma

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons