Forum Depression och ångest


Arbetsträning

Är det många här som arbetstränar? Vad arbetar ni med i så fall? Jag är så förvirrad, har fått arbetsträningen beviljad nu men vet inte vad jag kan hitta på. Det är ju så många riktlinjer! Det får inte vara fysiskt utmattande, inte för stor mental utmaning, inte något ansvar..bla bla bla.. Jag menar, vad finns det kvar? Tidigare arbetade jag som djurvårdare, knappast aktuellet med alla dessa regler men det är ju allt jag kan!

Arbetstränar kommunens sykososialaenhet


Strunta i alla regler och utgår från dig själv, vad du vill och vad du tror att du klarar av. Jag började 4 dagar i veckan 3 timmar per dag i galoppstallet. Så blev det mest mocka, sopa och rykta ngn häst, allt utifrån vad jag orkade. Hästarna gjorde att jag snabbare blev bättre. En kompis arbetstränade på Willys, 2 timmar om dagen tre dagar i veckan till att börja med. Jag tror att det är viktigt att välja något man själv vill och tycker om. Jag är eg. undersköterska, men skulle bara må sämre om jag arbetstränade t ex inom äldrevården... Djurvårdare skulle nog funka om du känner att du orkar. Lycka till!! Kram


Om djurvårdare är det du arbetat tidigare med och känner att det är det du kan och vill arbeta med, så tycker jag du ska försöka få till en arbetsträning inom den branschen. Om du däremot känner att du vill prova något annat... ja, gör det isåfall. Själv arbetar jag 25% och arbetstränar därmed på mitt nuvarande arbete upp till 50% eftersom det är det jag både vill arbeta med och även gör mina 25%. Du skrev att det var ditt tidigare arbete... jag vet inte om det innebär att du f n inte har någon anställning då? Jag vet inte rutinerna för vem som ska hjälpa dig att välja en arbetsplats om du är arbetslös, möjligen arbetsförmedlingen då? Har man en anställning är det ju arbetsgivaren man vänder sig till... men försäkringskassan borde ju kunna informera dig om hur detta fungerar för dig personligen. Lycka till!


Jag arbetstränar på hotell nu och trivs bra,innan jobbade jag sóm undersköterska i vården.Tycker du ska jobba med det du tycker är kul,för då blir det mycket lättare,du gör det du orkar utan ansvar.


jag arbetstränar inom kyrkan med bebisrytmik och öppen förskola där barn kommer med sina mammor eller/och pappor och man får leka och fika och sånt...det är jättekul...om man trivs med attt jobba med vuxna och deras barn..... men det finns som sagt mkt att välja på....du får pröva dig fram... kram


Hej! Det som jag är ganska säker på gäller i samband med arbetsträning är att du ska utföra ditt ordinarie arbete i den utsträckning du känner att du orkar. Dock ska du inte räknas som en resurs dvs arbetsgivaren ska ha arbetsuppgifterna täckta om det är så att du inte orkar eller bara känner att du vill sitta en stund och vila. Det är det som är fördelen med arbetsträning kontra deltids-sjukskrivning, du har själv möjlighet att i samband med arbetgivaren bestämma ett tempo och en arbetsbelastning som passar dig. Lycka till!!!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons