Forum Depression och ångest


Är det farligt att äta 80 mg Cipralex / dygn?

Hej.
Jag har varit väldigt nere de sista 2-3 åren.
Provat Stesolid men var rädd för att bli beroende och trappade ner och har nu slutat med dom. Provade sedan Seroquel men kände mig som i en gråzon.
Bytte till Cpralex för ca 9 månader sedan. Jag har gradvis höjt dosen med läkarens godkännande upp till 60 mg/dygn. Då tyckte jag att det började kännas en liten aning bättre.
Då trappade jag på eget bevåg upp till 80mg/dygn. Det var för snart 3 månader sedan. För ca tre veckor sedan började jag må mycket bättre och fick ork att ta itu med saker och även ta kontakt med mina vänner.
För ca en vecka sedan träffade jag en psykiater som sa att det var alldeles för hög dos och kunde vara livsfarligt.
Jag har en del bekanta som arbetar inom vården och genom dom fått höra att det finns en del patienter som få så hög dos och till och med ännu lite högre.
Jag är en sådan person som alltid behövt höga doser av exempelvis smärtstillande och annat innan det verkar på mig. Jag känner också rent personligt att jag inte litar på de psykiatern som sa att det var så farligt.
Finns det fler som har så höga doser av Cipralex?
Jag vill absolut fortsätta med min dos för nu mår jag mycket bättre än på länge, men oroar mig så klart över att det kan vara så farligt som han sa.
Mycket tacksam för att få höra av fler som har erfarenhet av detta.
Mvh Robert Karlsson

Har du läst i FASS om din medicin? Där ska det stå att man inte rekommenderar högre doser än 20 mg och du tar 80 mg! Jag undrar om du blandar ihop cipralex med citalopram (originalnamn Cipramil). Det är stor skillnad i doseringarna mellan dessa läkemedel. Högsta rekommenderade dosen för Cipralex ÄR 20 mg, men jag kan tänka mig att vissa äter upp till 40mg enligt läkarens rekommendation. Kanske finns det någon som äter upp till 50 mg av Cipralex, vilket skulle motsvara 1oo mg av citalopram.
Förr var maxdosen på citalopram 60 mg vilket skulle motsvara 30 mg cipralex. Men pga att man kan få hjärtrubbningar av höga doser av citalopram sänktes den rekommenderade dosen till max 40 mg. Det motsvarar 20 mg av Cipralex.
Som du förstår är din dos ALLDELES för hög. Sänk dosen till det din läkare sa var ok för dig att äta.Läs i fass.se eller bipacksedel NU!


Jag Har medicin som det står om i Fass fast läk vägrar läsa för han är läk. Allt på morgonen i fass 3-4 ggr dag. + det en medicin swom ej får kombineras med förste. Så läk ( vissa tror de står över ) enl mig . även pratat med läk utomlands känner mig ,. han säger jag har helt rätt. Så man kan inte alltid lyssna på läk utan kroppen också. Fast Antidepressiva är farligare än många tror. Fast de gör även nytta. Har aldrig kombinerat de två. Bara den som gör nytta. 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons