Forum Depression och ångest


antidepressiva

någon som bytt från citalopram till cipralex? biverkningar?

Ja, jag har gjort det. Cipralex är mycket bättre än Citalopram (för mig), fast att dem är nästan genetiska. Den enda biverkan jag fick var illamående, de första 2 veckorna. Citaprolamen fick jag nästan alla biverkningar man kunde få. Men, som sagt, det är väldigt individuellt.


Jag har också bytt från Citalopram till Cipralex och har betydligt färre biverkningar av Cipralex även om dessa också är nog så jobbiga, men som "undercover" påpekar så är ju detta högst individuellt.


För mig var inte Citalopram bra men tänk på att det är så individuellt! jag tar själv Fluoxetin..........men som sagt prova dig fram och det tar ganska lång tid innan man det känns ok!


För många år sedan bytt jag från citalopram till cipralex med hopp om färre biverkningar. Cipralex är "renare" variant av citalopram. Cipralex innehåller es-citalopram. Märkte ingen större skillnad förutom att jag inte fick någon ökad aptit som jag får av citalopram. Däremot blev jag lika trött av cipralex som med citalopram, så jag bytte tillbaka till citalopram. Citalopram är så mycket billigare än cipralex.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons